Grupul de hackeri Anonymous susţine că a preluat controlul asupra a 100 de conturi de Twitter afiliate organizaţiei jihadiste Stat Islamic, într-o operaţiune declanşată în urma atacului de la redacţia revistei satirice franceze Charlie Hebdo, din 7 ianuarie, relatează The Guardian în ediţia online.

Conturile controlate în cadrul "#OpIsis", care are legături strânse cu #OpCharlieHebdo, nu mai există, fiind închise de Anonymous sau suspendate de Twitter.

"Teroriştii care se autointitulează Statul Islamic (ISIS) nu sunt musulmani. ISIS, te vom vâna, îţi vom închide site-urile, conturile, e-mailurile şi te vom expune. De acum înainte nu mai există loc sigur online pentru tine. Vei fi tratat ca un virus, iar noi suntem leacul. Noi deţinem Internetul", afirmă o persoană mascată, într-o înregistrare video realizată de grupul de hackeri pentru a revendica succesul.

Anonymous menţionează de asemenea o serie de conturi de Facebook "suspectate că ţin legătura cu teroriştii ISIS din Siria şi Irak", precizând că "nu strică să fie avute în vedere".

Deocamdată nu se ştie ce efect au avut acţiunile Anonymous asupra abilităţii grupării Stat Islamic de a se organiza pe reţelele de socializare. În timp ce Anonymous afirmă că "vor urma mai multe", jihadiştii continuă să-şi creeze conturi pe cât de repede sunt închise.

Militanţii grupării Stat Islamic se confruntă deja cu măsurile luate de Twitter pentru a desfiinţa conturile care promovează terorismul.