Ce spectacol a făcut Croaţia! 4-0 cu o echipă a Camerunului care poate candida cu succes la cea mai proastă selecţionată a leilor neîmblânziţi la un turneu final de Campionat Mondial. Europenii au marcat rapid, prin Olic, încă din minutul 11, apoi au închis culoarele în aşteptarea contraatacului care să închidă meciul. Ajutaţi de gestul absolut golănesc al lui Song, eliminat în finalul primei părţi, croaţii au zburdat pe teren în repriza a doua şi au mai marcat de trei ori, prin Perisic şi prin Mandzukic (2). Putea fi mai rău pentru pentru africani, care au oferit şi faza cupei mondiale când doi dintre ei s-au luat la bătaie, în final.

Croaţia şi-a văzut de treaba ei, a luat punctele şi a făcut praf o apărare uşor ridicolă a africanilor. În jungla din Manaus, leii nu s-au simţit deloc în largul lor, obişnuiţi cu savana africană.

Croaţia, aşa cum am anticipat, va căuta biletele pentru optimi, în meci direct cu Mexicul, în vreme ce Camerun mai are de jucat cu Brazilia. Dacă ţara gazdă vrea să aibă un meci reuşit în grupe, africanii par a fi victimele perfecte. Ce soartă tristă pentru ei! Să fie lei neîmblânziţi şi să-i transforme adversarii în pisici pufoase!