Cu toate că este prezentă între primele jucătoare ale lumii de sezoane bune, Simona Halep abia a pătruns în Top 10 al câştigurilor.

Potrivit ierarhiei realizate de prestigioasa revistă americană Forbes, românca în vârstă de 25 de ani este abia pe locul 10, cu 6,2 milioane de dolari câştigaţi anul trecut, dintre care 4,7 doar din premii obţinute pe terenurile de tenis.

În topul câştigurilor, majoritatea sportivelor sunt jucătoare de tenis. Pe primul loc este Serena Williams, poate cea mai valoroasă practicantă a sportului alb din istorie. Serena a încasat 27 de milioane de dolari, dintre care 19 milioane fiind obţinute din contracte de sponsorizare.

Sora sa, Venus, este şi ea în top, ocupând locul 5, cu 10,5 milioane de dolari.

Cu toate că sunt în urma Simonei în ceea ce priveşte performanţa sportivă, canadianca Eugenie Bouchard, daneza Caroline Wozniacki şi poloneza Agnieszka Radwanska o depăşesc pe româncă în topul câştigurilor.

În clasamentul Forbes mai sunt Angelique Kerber, câştigătoare la Australian Open, Garbine Muguruza, învingătoare la Wimbledon, dar şi Danica Patrick, pilot în Nascar, şi luptătoarea Ronda Rousey.

Topul sportivelor cu cele mai mari câştiguri în 2017:

  1. Serena Williams (tenis) – 27 de milioane de dolari;
  2. Angelique Kerber (tenis) – 12,6 milioane;
  3. Danica Patrick (automobilism) – 12,2 milioane;
  4. Ronda Rousey (arte marţiale) – 11 milioane;
  5. Venus Williams (tenis) – 10,5 milioane;
  6. Garbine Muguruza (tenis) – 7,7 milioane;
  7. Caroline Wozniacki (tenis) – 7,5 milioane;
  8. Agnieszka Radwanska (tenis) – 7,3 milioane;
  9. Eugenie Bouchard (tenis) – 7,1 milioane;
  10. Simona Halep (tenis) – 6,2 milioane.