Aflat la Buşteni pentru câteva zile, marele campion Ivan Patzaichin a ţinut să o felicite pe Simona Halep pentru performanţele sale. Campion mondial şi olimpic la kaiac-canoe spune că Simona s-a luptat pe teren, în finală, cum a putut mai bine, însă nu s-a putut concentra şi mobiliza după ce a fost defavorizată de arbitri, pierzând puncte esenţiale în finală.

“Ca unul care am trăit aceste momente, vreau să spun că nu am început nimic cu dreptul, dar ideea a fost că am vrut să devin campion şi întotdeauna am  vrut să demonstrez acest lucru. La fel şi Simona, este tânără şi a demonstrat că este o sportivă valoroasă care a creat un motiv de mândrie pentru români. Am avut întotdeauna sportive valoroase, dar acum simţeam nevoia să vină un suflu nou în sportul românesc şi a apărut Simona. Păcat de acest prim Grand Slam, pentru că avea în mână meciul, au despărţit-o două, trei mingi, poate că şi arbitrii nu au fost alături de ea, însă Simona va reuşi să depăşească acest moment şi să arate că este cea mai bună.”

Ivan Patzaichin, crede că Simona poate juca mai bine, devenind tot mai puternică, având un plus de încredere pe care l-a căpătat graţie acestui turneu.

„Nimic nu se poate câştiga fără muncă şi o ambiţie extraordinară, Simona şi-a sacrificat copilăria şi tinereţea tocmai ca să devină campioană şi va demonstra acest lucru. Are potenţial, trebuie să lupte şi mesajul meu pentru ea este să o văd numărul 1 mondial în tenis. Nu o cunosc personal, deşi e dobrogeancă de-a mea, dar când o să o cunosc, am să-i strâng mâna cu drag şi poate chiar am să o pup pentru că ne-a adus multă mândrie în ultimul an.”, ne-a spus Ivan Patzaichin.