Echipa Petrolului a avut un sezon 2013 -2014 bun, dar galeria petroliştilor a avut un sezon de excepţie, plin de evenimente, unele tragice, altele de bucurie maximă. O retrospectivă a sezonului galeriei petroliste este foarte greu de realizat, dar merită încercat.

Sezonul a început pentru fanii Petrolului cu deplasarea la Bucureşti, la meciul din Supercupa României. Un meci aparte pentru Petrolul, o echipă marcată la momentul meciului de multe tensiuni legate de unii dintre jucătorii din lot, în special Bokila.

Pentru suporteri, însă, va rămâne în istorie această deplasare ca fiind aceea în care Octavian Tatomir şi-a pierdut viaţa în drum spre Arena Naţională. Deja, din acel moment, meciul nici nu mai conta!

Au urmat meciurile din Europa League, cu deplasările din Feroe, Olanda şi Ţara Galilor. Bine, în Feroe a fost vorba doar despre câţiva apropiaţi ai echipei care au făcut deplasarea, din motive lesne de înţeles. În schimb, deplasările de la Arnhem şi Swansea au fost unele aparte, care au însumat zeci de ore de mers cu maşina, somn „înghesuit”, oboseală, dar şi prestaţii de efect în tribune, acolo unde ploieştenii au fost aplaudaţi de fiecare dată de către suporterii gazdelor. Relaţia specială pe care o menţin fanii de la Petrolul şi Vitesse a început în vara anului trecut şi este, poate, cel mai important succes al galeriei petroliste în sezonul 2013 – 2014. Mai ales că nicio altă galerie a unei echipe româneşti nu a realizat aşa ceva.

Povestea meciurilor de campionat a fost una destul de simplă: indiferent de vreme, de distanţă sau de importanţa jocului, lupii galbeni au fost în tribune. Şi au dominat, de fiecare dată, cu autoritate, fiecare adversar, atunci când a existat aşa ceva.

Despre meciurile de pe Ilie Oană, orice discuţie este superfluu. Coregrafia de la meciul cu Dinamo a intrat în topul coregrafiilor din Europa, iar spectacolul din tribune de la meciul cu Steaua a fost cu adevărat fabulos, unic în România, toţi spectatorii fiind, practic, capacitaţi pentru acel moment.

A fost un moment care a ridicat la o înălţime apreciabilă nivelul de exprimare a galeriei unei echipe de fotbal din România. Doar jandarmii nu s-au putut ridica la înălţimea unor astfel de performanţe, abuzul lor inimaginabil asupra ploieştenilor care nu au fost primiţi în Ghencea pe 1 Decembrie 2013, la meciul tur cu Steaua, fiind unul care nu va fi uitat niciodată de către fanii Petrolului.

Ca şi echipa, şi galeria petrolistă este pregătită să crească nivelul prestaţiilor în viitorul sezon, titlul neoficial de campioană a tribunelor de pretutindeni fiind unul care obligă galeria petrolistă la un nou sezon de excepţie, aşteptat chiar şi de duşmani, chiar dacă ei nu vor recunoaşte asta niciodată!