În stilul caracteristic, cu o infatuare care nu are nimic comun cu bunul simţ, acum două luni, Laurenţiu Reghencampf declara, cu referire la Cosmin Contra, că nu ar pleca la o echipă precum Getafe. Cosmin Contra a reuşit însă să salveze echipa de la retrogradare şi va antrena în La Liga şi sezonul viitor.

În mod surprinzator, deşi dădea asigurari că va antrena Steaua în continuare (probabil pentru a depăşi cota de 3 puncte întregistrată anul trecut în grupele Champions League), Reghecampf a dat bir cu fugiţii la arabi, fiind convins să antreneze acolo nu de valoarea fotbalului, ca în cazul lui Contra, ci de valoarea banilor.

Tocmai de aceea, Contra s-a arătat surprins de această opţiune, cu atât mai mult cu cât antrenorul stelist se lauda, nu cu mult timp în urmă, ca va domina multa vreme campionatul, cu echipa sa. "E o veste surprinzătoare, mai ales că mai avea un an de contract. Probabil a fost oferta de nerefuzat. E normal când la mijloc sunt atât de mulţi bani.” „ În principiu, Steaua va pierde mult. Sunt şi doi-trei jucători care am înţeles că nu vor mai continua. Celelalte echipe trebuie să profite de lucrul acesta", a spus Cosmin Contra pentru Dolce Sport.

Doi antrenori din aceeaşi generaţie. Unul a ales valoarea fotbalului, iar celălalt valoarea banului. Şi asta spune mult despre caracter.