Petrolul a avut nevoie de o repriză în care jucat penibil faza de apărare şi de trei schimbări pentru a se apropia de ceea ce trebuia să joace încă de la meciul cu CSU Craiova.

Lupii au început să mişte numai după ce Schumacher a făcut trei schimbări ODATĂ şi a modificat strategia.

Mai rar se vede la nivel de primă ligă o echipă care să facă trei schimbări din trei în acelaşi timp. Şocul a făcut însă ca inima Petrolului să bată. Scăpând încă de la pauză de inutilul Paolucci, de fundaşul mereu predispus la greşeli flagrante Inez şi de Ziani, echipa ploieşteană şi-a surprins în totalitate adversara, în repriza secundă. Lupii s-au aruncat în atac, au redus din hadicap şi, până la final, au stat sus, în jumătatea oaspeţilor, încercând să obţină măcar un rezultat de egalitate. S-a cunoscut intrarea lui Benga în defensivă, s-a simţit, foarte tare, mutarea lui Stana în centru, după ce, în prima repriză, jucase nefiresc în banda dreaptă.

S-a văzut acea atitudine despre care a tot vorbit Schumacher de la începutul meciurilor oficiale din 2016.

Din păcate, este prea târziu acum. Petrolul este ca şi condamnată la retrogradare, iar problemele de natură sportivă sunt doar consecinţele previzile ale unui şir lung de greşeli capitale.

S-ar zice, în continuare, că şanse matematice mai sunt. Dar tot matematica spune că sunt şanse să nu faci nici alea 15 puncte, de barem!

 

FC Petrolul Ploieşti – CSMS Iaşi 1-2 (0-2)

Marcatori: Begeorgi (47)/Bole (8), A. Cristea (28).

Petrolul: Cobrea (cpt.) – Mişelăricu, Prestia, Inez (46 Benga), Begeorgi – Bucşa – Stana, Ziani (46 Gavrilă), Zoubir, Mareş – Paolucci (46 Pacar). Antrenor: Constantin Schumacher.

CSMS: Grahovac – I. Voicu (cpt.), Frăsinescu, Mihalache, Ţigănaşu – V. Gheorghe (46 A. Enescu), Creţu, Ciucă, Bole (90+3 Onduku) – A. Cristea (81 Llullaku), Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Octavian Şovre (Oradea) şi Sebastian Gheorghe (Suceava).

Arbitru de rezervă: Marcel Bârsan (Bucureşti).

Observatori: Irina Mârţ (Bucureşti) şi Ioan Valer Şulea (Braşov).