Referirea este valabilă pentru adversarii Petrolului în sezonul care tocmai s-a încheiat. Pentru că, la Ploieşti, doar Petrolul a câştigat. Nicio altă echipă care a venit pe Ilie Oană, în Europa League, în Cupa României sau în campionat, nu a reuşit să bată Petrolul!

Au fost 22 de partide în total, trei în Europa League, două în cupă şi 17 în campionat, în care Petrolul a mai cedat puncte, dar niciodată nu a pierdut.

Nicio altă echipă din România nu a reuşit aşa ceva în faţa propriilor suporteri. De altfel, există o legătură strânsă între aceste elemente. Faptul că Petrolul este echipa cu cea mai mare medie de spectatori din România, dar şi că este singura formaţie neînvinsă acasă sunt realităţi complementare.

Mai mult, perioada de invincibilitate a Petrolului, pe Ilie Oană, este impresionantă, din moment ce ultimul meci pierdut pe stadionul propriu, în campionat, a fost în 30 septembrie 2012!

Uşor-uşor, în subconştientul adversarilor se dezvoltă complexul “Ilie Oană”, fiecare echipă care vine în templul fotbalului ploieştean fiind pusă în ipostaza de a se ruga pentru un meci egal! Mai mult nu se poate!

Va fi foarte interesant de urmărit modul în care petroliştii vor avea forţa de a-şi prelungi perioada de invincibilitate acasă, mai ales că ambiţiile pentru sezonul viitor sunt mari.

Ca element statistic, în campionatele cu fotbal adevărat din Europa, doar trei echipe au mai reuşit, în acest sezon, să fie invincibile pe teren propriu: Atletico Madrid, Juventus şi Benfica. Este, din acest punct de vedere, o companie selectă pentru Petrolul, dar care obligă la creşterea nivelului de performanţă.