În prefaţa partidei retur cu Astra, din Cupa României, Răzvan Lucescu a reiterat ideea că Petrolul are un mic avantaj prin faptul că nu a primit gol pe teren propriu.

„Aşa cum am amintit, cred că avem un avantaj după prima manşă! E clar că vom încerca să marcăm şi să câştigă. Dar este important să marcăm, în primul rând! Există şi varianta ca meciul să aducă un echilibru tactic şi atunci orice detaliu contează. Dacă se va marca repede, va fi un meci deschis! Esenţial, însă, este să obţinem calificarea. Este genul de meci în care nu mai este nevoie de niciun alt element motivaţional pentru jucători”.

Întrebat dacă este deranjat de faptul că Dinu Gheorghe ar putea afla echipa Petrolului cu mult înainte de meci, Lucescu a răspuns sec: Şi dacă o află, ce poate să facă? Aşa şi eu cred că ştiu echipa lor! În final, se joacă pe teren, iar reacţiile jucătorilor vor face diferenţa”.

Cât despre suporteri, Lucescu a spus că este convins de faptul că lupii galbeni vor domina fundalul sonor.

„Jucăm la Giurgiu, în faţa unei echipe care nu are suporteri pătimaşi. De aceea, cred că vom simţi clar, din tribune, suportul fanilor noştri. Din acest punct de vedere, al fanilor, e clar că nu vom simţi că suntem în deplasare. Iar asta contează enorm, mai ales în momentele delicate!”

Partida dintre Astra şi Petrolul se joacă mâine, de la ora 20.30, pe stadionul din Giurgiu.