Un gol marcat în meciurile amicale din această iarnă nu poate să fie ceea ce aşteptau suporterii Petrolului de la Ianis Zicu. În meciurile oficiale disputate până acum, în tricoul Petrolului, ca să respectăm adevăraul, Zicu a reuşit un singur lucru: să îi enerveze pe fanii Petrolului! Şi atât!

Ideea asta că este un fotbalist special, cu un psihic de porţelen, care trebuie răsfăţat ca să dea ce are mai bun din punct de vedere fotbalistic poate fi o soluţie doar pentru Răzvan Lucescu, antrenorul care crede în el, în continuare. Bine, e normal ca antrenorul să îi arate încredere fotbalistului, dar fotbalistul trebuie să dea şi el ceva la schimb!

Zicu are talent, asta e clar. Dar dacă nu începe să arate, concret, pe teren, că poate ajuta echipa asta, va avea de suferit atât el cât şi Lucescu, în mod indirect.

Sensibilitatea asta invocată la nesfârşit nu pare o scenă ruptă din filmul fotbalului modern. Zicu trebuie să pună osul la bătaie, să alerge, în primul rând, şi să aibă realizări. Situaţia asta cu el care e ca şi lipsă de pe teren nu poate continua la nesfârşit! Adică, pe bune, trebuie înţeleşi şi fanii, că nu pot aştepta ca Ianis Zicu să dea un gol prin etapa a 32-a!

Pentru el, care singur s-a plasat în această postură, ecuaţia e simplă: ajută echipa sau nu?

Antrenorul Petrolului a spus că Zicu o să ridice publicul de pe Ilie Oană în picioare. Când, nene? Sau, poate nu am înţeles noi bine! O să ridice publicul în picioare ca să-l aplaude, sau ca să-l ceară afară din echipă?

Mănuşa e aruncată, Ianis! Ridic-o, luptă, sau lasă locul altora care pot şi vor să facă asta!