Nu este vorba doar despre meciul de la Piatra Neamţ. Ci despre  tot acest sezon în care, personal, nu îmi amintesc vreun meci în care Petrolul să fi avut noroc chior. Cum au avut alţii! În schimb, ştiu că a avut ghinion în mai multe rânduri.

La Piatra Neamţ, Petrolul a arătat, din nou, ca de fiecare dată în acest an, că este o echipă bine pregătită fizic, o echipă care joacă mult mai bine în partea secundă. Ieri a făcut-o din nou, chit că a jucat cu un om în minus mai bine de o oră! Justificat, pentru că eliminarea lui De Lucas nu se discută!

Am văzut în partea a doua a meciului de la Piatra Neamţ o echipă a Petrolului care a avut cu adevărat emoţii doar la reluarea lui Golubovic, scoasă de Hoban de pe linia porţii. În rest, cu un om mai puţin, Petrolul a jucat mult mai bine decât Ceahlăul, cu un om în plus. Gerson a avut ăprima mare ocazie de gol, reluând din doi metri, cu capul, după un corner executat de Teixeira. Apoi, Mutu a încercat de două ori de la semidistanţă, dar nu a prins poarta. Tamuz a avut şi el o şansă în minutul 78, şutul lui trecând pe lângă poartă, pentru ca tot atacantul israelian să rateze o şansă mare în minutul 89, când a preluat superb o minge trimisă de Alcenat, a pivotat, dar a tras tare, chiar pe direcţia portarului. După doar un minut, Mutu a inventat o minge săltată, Zicu a trecut de portar din preluare, iar Hoban, singur cu poarta goală, din 2 metri, în unghi, a reluat în plasa laterală. O ocazie monumentală, care ar fi trebuit, în mod normal, să aducă trei puncte Petrolului. Fotbalul nu şi-a respectat legile nescrise, conform acestora o echipă care ia gol la ultima fază când are om în plus ( la Braşov), dă gol la ultima fază, când are un om în minus. Nu s-a respectat legea asta, pentru că Petrolul, dincolo de orice hibă, pare a fi copilul nenorocului în acest sezon.

Efortul foarte mare depus de jucători, schimbările lui Contra, care au arătat că antrenorul se gândea cum să câştige jocul, nu cum să ia un punct, şi ambiţia arătată de fotbalişti până la finalul meciului sunt elemente care nu pot fi trecute cu vederea. Aşa ceva vrea să vadă suporterul petrolist, chiar mai presus de rezultat. Iar la Piatra Neamţ, Petrolul, prin asaltul în 10 oameni, a arătat că îşi respectă fanii!

foto: digisport