Titul reprezintă o constatare perpetuă, pentru orice consummator de fotbal din lumea asta! Mă irită falsitatea asta a arbitrilor care pozează în fete mari, care roşesc la orice vorbă vulgară, în timp ce ai, de proşti ce sunt, sau doar din interes, schinguiuesc fotbalul peste tot în lume, fiind ca nişte prostituate în uniformă. Nu toţi, evident, dar cei mai mulţi dintre ei! Şi nu mă refer doar la arbitrii români, pentru că nici alţii nu dau pe dinafară de corectitudine!

Se spune că nu există perpetuum mobile, dar cred că este o exagerare. Cât timp va exista arbitraj în fotbal, va exista şi ideea de a favoriza echipele mari. Câte puncte a câştigat Steaua doar graţie arbitrilor în acest sezon, ştim cu toţii. Am văzut aseară, însă, cum Juventus a marcat ambele goluri din deplasarea de la Verona din ofsaid, am văzut cum Barcelona, pentru a nu ştiu câta oară, a beneficiat de aun arbitraj de senzaţie, egalând din ofsaid şi scăpând de o eliminare, la scorul de 1-1, după ce Song trebuia dat afară, am văzut cu CSD Municipal, din Guatemala, a câştigat cu 1-0, după un meci făcut praf de arbitrii şi am văzut cum în campionatul din Chile, Cobresal a fost lăsată cu un om în minus din minutul 28, pentru că juca împotriva unei echipe bune, Universidad Catolica (şi a pierdut, 0-1, graţie unui gol primit în minutul 90). Cel mai mult îmi place, însă, când aud comentarii elogioase despre arbitrajele corecte din Germania. Îmi place doar până când văd şi meciurile. Asta pentru că, la câte penaltiuri neacordate am văzut, la câte ofasiaduri sancţionate aiurea, fără să fi fost, şi la câte faulturi în atac date degeaba am văzut în Germania, am senzaţia că mai rău strică jocul, decât să-l facă fluent. În Anglia, la câte puncte a câştigat City, în acest sezon, graţie arbitrilor, s-ar putea da o directivă ca toate baremele de arbitraj să fie plătite de Mansour, şeicul care cumpără tot!

Cert este că arbitrajul este părtinitor peste tot în lume şi multe, foarte multe meciuri, sunt făcute praf de către oamenii ăştia care, culmea, mai iau şi o grămadă de bani, oficial, pentru a face jocurile aşa cum vor ei sau alţii! Este o chestiune care nu se poate îndrepta niciodată. Ar putea fi remediată, cât de cât, dacă ar exista şi la fotbal arbitru video care să fie accesat la fiecare fază litigioasă şi dacă s-ar juca la timp efectiv. Dar asta ar putea să se facă, probabil, doar pe calculator, nu în realitate. Pentru că în realitate, arbitrii sunt motoarele mafiei pariurilor, al acelora care stabilesc ierarhiile prin culise şi al blaturilor ordinare, făcute doar din interese financiare ale unei minorităţi care îşi bate joc de plăcerea majorităţii.