Prea mult fum iese acum din cazanele sub presiune ale Petrolului. Şi asta nu poate face bine decât duşmanilor echipei, şi vorba aia, sunt destui. În primul rând, sunt dezamăgit de faptul că s-a vehiculat ideea că înfrângerea cu Anji a fost una nemeritată pentru Petrolul, că al doilea gol al ruşilor a fost din ofsaid clar şi multe altele. Am văzut rezumatul partidei şi este absolut meritată victoria ruşilor. Au avut mult mai multe ocazii de gol, au fost mai prezenţi în faţa porţii ploieştene, au etalat un joc solid, care a pus reale probleme Petrolului. Iar golul al doilea este unul regulamentar, nici vorbă de ofsaid. Petrolul a pierdut un meci amical, nu trebuie să ascundă faptul că au fost probleme, trebuie doar să le remedieze. Nu e nicio ruşine să ai lucruri de pus la punct în startul perioadei de pregătire. Cel mai rău, însă, e să piteşti adevărul. Transmiţi un mesaj incorect şi nu e cazul să se facă aşa ceva. Golul lui Zicu a fost cu adevărat fabulos, o execuţie de maestru. Să luăm ceea ce a fost bun şi să mergem mai departe, cu încreedere.

Atenţie la Hamza!

Plecarea africanului de la Petrolul a creat valuri. Era de aşteptat. Impresarul lui Hamza a anunţat că Petrolul şi Botev s-au înţeles pentru transfer, dar Hamza va decide dacă îi convine sau nu salariul pe care îl vor oferi bulgarii. Dacă nu-i convine, mai re două variante: din Germania şi din China, a mai spus impresarul. Pentru mine este clar faptul că Hamza s-a gândit doar la bani în această perioadă. Ceea ce am aflat şi eu cu întârziere este faptul că Petrolul i-a propus, într-adevăr, o mărire de salariu substanţială lui Hamza, dar nici aşa jucătorul nu a fost de accord să rămână. De altfel, el anunţase public faptul că “Petrolul se ştie că nu poate plăti foarte mult şi dacă va exista o ofertă bună pentru mine o voi lua în considerare!”.

Unii se vor grăbi să injure conducerea Petrolului că i-au dat drumul jucătorului, fără să ia în calcul şi ceea ce dorea Hamza. Să nu ne hazardăm şi să nu ameninţăm aiurea, fără să ştim toate elementele. Este adevărat că Petrolul nu înseamnă nici Mutu, nici Zicu, dar nici Hamza. Petrolul este o stare de spirit care trebuie trăită, simţită, nu personificată într-un jucător sau în altul. Atenţie, aşadar, la acest gen de probleme. Duşmanii abia aşteaptă să apară o fisură în unitatea de monolit dintre Petrolul şi suporteri!

Şi mai e ceva! Contra a arătat că ştie să gestioneze momente delicate, aşa cum a făcut-o şi când a plecat Bokila. Cum-necum, echipa asta se bate pentru event, iar s-o abandonezi doar pentru că nu mai e Hamza nu e chiar atitudinea justă!  Nu de alta, dar Hamza fără Petrolul nu era mare lucru!