Lupii n-au vrut să accepte povara unui arbitraj părtinitor la titlu. Despre adevăratul arbitru al întâlnirii de la Târgu Mureş, Radu Petrescu, nu poţi să spui cu mâna pe inimă acelaşi lucru. Celebru pentru câteva meciuri făcute praf, Petrescu a fost blând cu mureşenii. În prima repriză, nu i-a dat al doilea galben lui Bejan, dar l-a avertizat pe N’Koyi pentru că a atins c-o floare un adversar. Goga a intrat de câteva ori la rupere, tot în prima repriză, dar s-a ales doar cu o mustrare verbală. Şi tot aşa. Asta nu i-a împiedicat pe spectatorii din Târgu Mureş să strige de vreo două ori “hoţii”, când li s-a părut că echipa lor e dezavantajată. Semn că nu prea sunt pregătiţi pentru o performanţă de o asemenea anvergură, cum este titlul.

Vorbim strict despre acest meci, nu despre faptul că FCSB luase avans după victoria cu Braşovul. E inutil să spunem că, la Ploieşti, gândurile pentru această echipă sunt dintre cele mai rele.

Dar, Petrolul e Petrolul. Echipa asta rănită de moarte are tot dreptul să lupte. Şi, la Târgu Mureş, a luptat. În ciuda începutului mai bun al gazdelor, lupii au echilibrat. Apoi au pus probleme tot mai mari, ratând o ocazie uriaşă prin N’Koyi. Atacantul care a fost preferat în locul lui Tchite a reluat slab, cu capul, din poziţie ideală. Kronaveter a fost însă cel mai periculos jucător al galben-albaştrilor în prima repriză. Câteva pase de efect, dar şi două şuturi de la distanţă foarte bune au adus consistenţă jocului Petrolului.   

În repriza a doua a fost clar că Rok Kronaveter e luat la ţintă. Cel mai tehnic jucător al Petrolului a fost rupt până la urmă de Goga, cu acordul lui Petrescu. Pentru că nu primise galben până atunci, fotbalistul mureşenilor a pus talpa direct pe piciorul slovenului. Abia acum a fost avertizat, deşi poate merita direct roşu. Mijlocaşul lupilor a strâns din dinţi şi a revenit totuşi pe teren.

Toţi lupii au strâns din dinţi, dar, desigur, n-a fost suficient. Nu e de ajuns să aperi o remiză cu o retragere în masă spre careul lui Pecanha. E drept că ASA nu dădea semne că poate duce până la capăt o acţiune de atac. Dar golul victoriei a venit până la urmă, printr-o execuţie de excepţie a lui Voiculeţ în minutul 86. Când era prea târziu ca Petrolul să mai poată schimba strategia de un meci întreg croită de la început pe punct şi mai puţin pe puncte.

Pe suporterii ploieşteni, victoria obţinută de mureşeni în condiiţiile în care Petrolul a luptat pentru un rezultat bun îi scuteşte de-o treabă. Echipa lor a vrut să nu piardă la Târgu Mureş, dar nici n-a ajutat-o pe FCSB.

Rămâne în discuţie locul al treilea. Ăla pe care ni-l dorim pentru noi.

 

ASA Târgu Mureş - Petrolul 1-0 (0-0)

Marcator: Voiculeţ (86)

ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi - Voiculeţ, G.Mureşan - Hora, Goga (82 Manolov), Zicu (69 Bumba) – Axente.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Peteleu – Marinescu, Filip – Nepomuceno, Kronaveter, Astafei (87 Tchite)– N’Koyi (76 Coman).