Totul pentru titlul de campioană! Asta este deviza Petrolului Ploieşti în acest început de an. Loviturile de imagine produse prin semnarea parteneriatului cu Opel şi prin venirile lui Mutu şi Zicu sunt subordonate şi ele acestui obiectiv. Este o stare de spirit pe care suporterul petrolist nu a mai experiemntat-o şi pe care o exacerbează, fără să vrea. Este o chestiune care vine de la sine. În spatle uşilor închise, însă, totul este pregătit pentru ceea ce va urma? Dacă Petrolul ia titlul, toată lumea, dar toată lumea, nu doar suporterii, jucătorii şi antrenorii trebuie să fie pregătită pentru a gestiona un astfel de moment.

Sunt câteva elemente de îngrijorare care trebuie eliminate rapid, pentru liniştea echipei. În primul rând, Contra a anunţat la reunirea lotului petrolist, pe data de 15 ianuarie: “Nu pleacă nimeni!”. Doar patru zile au trecut şi au plecat, deja, Benga şi Dore! Nu e în regulă! Mai ales că ar mai putea pleca şi alţii! Sincer, dacă mai pleacă şi Hamza, se cam anulează tot tam-tam-ul făcut la startul pregătirilor. Bun, mergem mai departe. Poate nu toată lumea ştie, dar, în acest moment, sunt 10 jucători la Petrolul Ploieşti care pot semna cu alte echipe, pentru că au intrat în ultimele 6 luni de contract: Mircea Bornescu, Jean Sony Alcenat, Haubert Guilherme, Geraldo Alves, Enza Yamissi, Damien Boudjemaa, Juan Angel Albin, Walter Fernandez, Filipe Teixeira şi Abel Camara.Mai are Petrolul nevoie de aceşti jucători şi în sezonul viitor? Indiferent dacă ia sau nu titlul? Dacă da, atunci lucrurile ar trebui să se mişte în acest sens şi să vedem, în zilele următoare, că încep să se semneze prelungiri de contracte. Asta ar fi vestea bună! Vestea rea este aceea că, văzând că interesele clubului se axează pe vânzarea unor jucători, atunci fotbaliştii în cauză au tot dreptul să se gândească la viitorul lor şi să caute angajamente mai bune.

De aceea era important ca semnalul transmis de club, în această perioadă, să fie acela anunţat de Contra: Nu pleacă nimeni! Dacă nu ar fi fost lăsat să plece niciunul dintre jucătorii aflaţi în lot la startul pregătirilor şi dacă s-ar fi obţinut prelungirea contractelor unora dintre cei enumeraţi mai sus, Petrolul avea şi mai multe şanse la titlu şi căpăta o cu totul altă stabilitate din punct de vedere sportiv. În fine, ei ştiu mai bine ce au de făcut, dar asta nu înseamnă că pericolul despărţirii de jumătate dintre fotbalişti nu există!