Înaintea meciului pe care Pandurii Târgu Jiu îl dispută cu Levadia Tallin, în turul doi preliminar al Europa League, antrenorul românilor, Cristi Pustai, a încercat să explice de ce are emoţii înaintea unei astfel de duble manşe. După ce a trecut în revistă experienţa europeană a estonienilor de la Levadia, Pustai a subliniat importanţa pe care au golurile pe care Pandurii ar trebui să la marcheze în deplasare. Apoi, uşor iritat, dar şi ironic, el a punctat : „Să nu uităm că noi  nu jucăm cu o echipă din Insulele Faroe!”

Cum Petrolul Ploieşti este singura formaţie din România care va întâlni o echipă din Faroe în Europa League, aluzia lui Pustai la adversara Petrolului, Vikingur Gota, este evidentă.

Unii au sărit ca arşi, că Pustai are ceva cu Petrolul, deşi, cunoscându-l, eu cred că a vrut să scoată în evidenţă faptul că Levadia este o formaţia incomparabil mai bună decât Vikingur. Şi, chiar dacă nu le convine unora, acesta este adevărul. Adică, dacă tu, Petrolul, nu eşti în stare să-i baţi măr pe desculţii ăia din Faroe, înseamnă că nu ai ce căuta prin Europa League. Stai acasă şi te baţi cu Viitorul Constanţa, Corona Braşov şi FC Botoşani.

Aşa că nu e cazul să fim mai catolici decât Papa şi să-l acuzăm pe Pustai că trimite săgeţi către Petrolul. Nu e deloc aşa, a vrut şi omul să exprime o stare de fapt. Şi nici măcar nu a greşit, pe fond, chiar dacă, pentru el, poate era mai bine doar să gândească asta, nu să o şi rostească