România se confruntă din nou în această perioadă cu o creştere semnificativă a cazurilor de Covid-19. Din acest motiv, administraţia statului ia serios în calcul să impună noi restricţii în această toamnă, aşa cum s-a întâmplat mai ales în valurile 4 şi 5 ale pandemiei.

 

Acest lucru ar însemna că şi accesul pe stadioane ar putea să fie restricţionat. Variantele care ar putea fi luate în calcul sunt limitarea accesului pe arene într-un anumit procent sau condiţionarea lui de acel „certificat verde”.

 

România ar putea fi nevoită să restricţioneze din nou accesul pe stadioane şi săli de sport

În momentul de faţă totul este la nivel de scenariu, dar modul agresiv în care se răspândeşte din nou virusul nu poate decât să ne facă să luăm serios în calcul posibilitatea ca în această toamnă stadioanele din România să fie din nou foarte slab populate.  Şi nu din cauza calităţii slabe a fotbalului, ci din cauza acestor eventuale viitoare restricţii.

 

Este o realitate obiectivă faptul că în ultima perioadă numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat de la o zi la alta. În acest context, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, conform România TV, că se aşteaptă ca la jumătatea lunii august România să ajungă chiar la 15.000 de noi infectări pe zi.

 

Mai mult, se poate observa în aceste zile că se înmulţesc îngrijorător decesele în rândul pacienţilor internaţi la ATI în valul 6 al pandemiei. Instituţiile de profil ale statului apreciază că în următoarele luni cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 se vor înmulţi şi astfel vom avea de a face cu un val 7 al pandemiei, care va cuprinde toamna şi iarna care vor veni.

 

Se vorbeşte tot mai mult despre iminenţa venirii valului 7 al pandemiei

Un alt aspect de semnalat este acela că vaccinurile existente în acest moment nu sunt adaptate la tulpinile care circulă în acest moment prin societate. Iar un nou vaccin ar urma să apară abia în luna octombrie. Din acel moment, sunt şanse foarte mari ca „certificatul verde” să revină şi de existenţa lui să fie condiţionată din nou prezenţa în diferite spaţii publice din România, inclusiv pe stadioane sau săli de sport.

 

Momentan nu se poate lua nicio astfel de decizie. Asta pentru că nu există cadrul legal, din moment ce România nu se mai află în stare de alertă. Totuşi, nu este exclus să se apeleze din nou la această variantă, mai ales după ce Statele Unite ale Americii au inclus ţara noastră pe lista celor care prezintă un risc epidemiologic ridicat în această perioadă.

 

Fără îndoială că astfel de măsuri ar veni ca o lovitură foarte grea pentru fotbalul românesc. Toată lumea a fost entuziasmată de prezenţa masivă a fanilor pe stadioane la meciurile din primele etape ale SuperLigii. Iată că, din păcate, am putea fi puşi din nou în postura de a urmări în scurt timp meciuri cu arene mai mult goale.

 

 

 

Sursa: www.playsport.ro