Noul sezon din Liga 1 va începe peste aproximativ o lună, iar bookmakerii au stabilit deja lista favoritelor pentru câştigarea titlului. CFR Cluj porneşte cu prima şansă şi în următoarea stagiune pentru a-şi trece în palmares al şaselea titlu la rând, în timp ce FCSB şi Universitatea Craiova sunt echipele care o pot împiedica. În ce priveşte Petrolul, şansele de a câştiga un titlu la revenirea pe prima scenă sunt considerate destul de mici de specialişti.

Lista favoritelor este următoarea:

1. CFR Cluj - Ardelenii vin după cinci titluri la rând câştigate şi organizarea de joc impecabilă pe care o au îi transformă în favoriţi şi pentru următoarea stagiune. CFR Cluj a reuşit să-l păstreze pe antrenorul Dan Petrescu, văzut de multă lume artizanul acestei echipe care a dominat Liga 1 în ultimele sezoane. Feroviarii s-au despărţit de mai mulţi jucători, dar singurul titular era Billel Omrani, care a ales să nu mai prelungească înţelegerea cu clubul. În rest, doar jucători pe care Dan Petrescu nu conta. La capitolul achiziţii, până acum au venit Vitto Hammershoy Mistrati, Karlo Muhar, Karlo Brucic şi Christopher Braun, dar CFR Cluj mai pregăteşte alte mutări spectaculoase. Dan Petrescu a transmis deja conducerii că vrea un lot numeros în aşa fel încât CFR să facă faţă atât în Liga Campionilor cât şi în Liga 1. Dacă lupta din cupele europene este dificilă, în campionat ardelenii sunt văzuţi cu prima şansă la pariuri sportive, având cota 2.35 să câştige titlul.

2. FCSB - Roş-albaştrii vin după un sezon în care au fost la mică distanţă de a disputa un meci cu titlul pe masă, dar pasul greşit făcut contra celor de la FC Voluntari i-a scos din calcule. FCSB continuă cu Toni Petrea antrenor, o premieră pentru ultimele sezoane, în condiţiile în care vicecampioana obişnuia să schimbe banca tehnică în vară. Cât priveşte lotul, FCSB a pierdut deja trei fundaşi centrali şi are o mare problemă. Paulo Vinicius şi Andrei Miron au părăsit deja echipa, în timp ce Iulian Cristea este accidentat grav şi nu va mai juca în acest an. Rămasă fără niciun fundaş central de meserie, FCSB este nevoită să apeleze la improvizaţii până va găsi noi jucători, mai ales că nu doreşte să achite vreo sumă de transfer. În ce priveşte plecările din ofensivă, clubul nu are deocamdată nicio ofertă, deşi au fost discuţii pentru jucători precum Florin Tănase ori Darius Olaru. Dacă va reuşi să întărească linia defensivă, FCSB poate lupta cu şanse reale la titlu, dar momentan este creditată cu şansa a doua, având cota 3.50.

3. Universitatea Craiova - Oltenii au terminat pe locul 3 în campionatul precedent şi au fost eliminaţi în semifinalele Cupei României. Ratarea obiectivelor a dus ulterior la înlocuirea lui Laurenţiu Reghecampf, astfel că Universitatea începe sezonul cu un nou antrenor în persoana lui Laszlo Balint. Rămâne de văzut cât va conta lipsa de experienţă a acestuia la nivelul primei ligi, din moment ce a pregătit-o doar pe UTA Arad. La nivelul lotului, vara a fost liniştită momentan până acum la Craiova. Singura plecare notabilă este cea a lui Marius Constantin, care a semnat cu FC Argeş. Nici la capitolul achiziţii lucrurile nu stau diferit, dar oltenii au anunţat că vor să aducă cel puţin un fundaş central. Aşadar, Craiova merge pe omogenitate, însă trebuie văzut cât va conta acest lucru în cursa pentru titlu. Momentan, specialiştii o creditează cu şansa a treia la câştigarea titlului, având cota 6.00.

4. Rapid - Venirea în acţionariat a lui Dan Şucu a creat emulaţie în Giuleşti, iar fanii visează frumos, din moment ce echipa a arătat bine sub comanda lui Adrian Mutu. Rapid l-a adus deja pe Paul Iacob de la Chindia şi negociază cu mai mulţi jucători din Liga 1, ţinta principală fiind un atacant de careu. Giuleştenii mizează şi pe faptul că vor juca tot sezonul pe noul stadion, iar fanii îi vor împinge de la spate. În aceste condiţii, specialiştii o văd pe Rapid a patra favorită, cu cota 17.00.

Petrolul are şansa a 13-a

Revenită pe prima scenă, Petrolul Ploieşti nu este creditată cu mari şanse la câştigarea titlului în primul sezon după promovare. Bookmakerii acordă cota 201.0 Petrolului pentru un titlu istoric, care ar fi o performanţă impresionantă.

Până acum, vara a fost liniştită la Petrolul, iar singura mutare oficializată este cea a lui Florin Borţa, fundaşul dreapta adus de la Universitatea Craiova. Antrenorul Nae Constantin a afirmat că încă mai aşteaptă 4 jucători: un portar, un fundaş central, un mijlocaş central şi un atacant.

Celelalte echipe din Liga 1 au următoarele cote: Farul - cota 24.00, Sepsi - cota 26.00, UTA - cota 51.00, FC Botoşani - cota 51.00, FC Voluntari - cota 101.0, U Craiova 1948 - cota 101.0, Chindia - cota 151.0, FC Argeş - cota 151.0, Universitatea Cluj - cota 201.0, Hermannstadt - cota 251.0, CS Mioveni - cota 251.0.