Novak Djokovic rămâne în Melbourne şi va putea participa la turneul australian de Grand Slam. Instanţa a hotărât că autorităţile australiene de frontieră au greşit atunci când au anulat viza sportivului.

 

Audierile - desfăşurate online - au durat ore întregi. Pe parcursul lor, sportivul a părăsit hotelul unde a fost cazat în ultimele zile şi s-a alăturat avocaţilor săi.

 

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

 

Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne.

 

Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia.

 

În instanţă, reprezentanţii tenismanului sârb au susţinut că sportivul a fost testat pozitiv la Covid la sfârşitul lunii trecute şi că Djokovic a respectat toate regulile sanitare anti-covid australiene. În plus, apărarea lui Nole a adăugat că sportivul a oferit autorităţilor de pe aeroport toate documentele care i-ar fi permis să participe la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

 

Pe de altă parte, reprezentantul autorităţilor australiene a precizat că Novak Djokovic nu a fost în niciun caz supus unor presiuni, în orele pe care le-a petrecut în izolare pe aeroport.

 

Nevaccinat, tenismenul este de câteva zile în mijlocul unui scandal în legătură cu exceptarea de la regulile din Australia în privinţa imunizării anti-Covid. Viza i-a fost revocată miercuri, dar a făcut apel la decizia autorităţilor australiene. Avocaţii susţin că sportivul a primit o scutire medicală, care i-ar permite să joace la Australian Open după ce ar fi fost testat pozitiv la Covid, pe 16 decembrie.

 

Ministerul australian al Imigrării analizează o nouă anulare a vizei

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

 

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita “puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

 

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro