FCSB a fost din nou lovită în plin de COVID-19, însă patronul clubului, Gigi Becali, nu consideră că vaccinarea este o soluţie optimă.

 

Gigi Becali este de părere că jucătorii n-ar trebui obligaţi să se vaccineze şi în ciuda situaţiei dificile de la FCSB, omul de afaceri nu vrea să asculte sfaturile specialiştilor din domeniul sănătăţii. Gigi Becali spune că fotbaliştii de la FCSB i-au cerut sfatul cu privire la vaccinul împotriva COVID-19.

 

Moderatorul emisiunii Fotbal Club, Radu Naum, i-a prezentat lui Gigi Becali explicaţiile medicilor în cazul vaccinului anti-COVID, respectiv modul în care boala îi afectează pe pacienţii vaccinaţi, spre deosebire de cei nevaccinaţi. Gigi Becali nu a fost mişcat de aceste informaţii:

 

Focar de COVID-19 la FCSB. Cum a reacţionat Gigi Becali, pus faţă în faţă cu explicaţiile medicilor în cazul vaccinului

 

Gigi Becali: Eu nu sunt stăpân de sclavi, fiecare face ce vrea, eu nu pot să-i oblig! Jucătorii mi-au cerut părerea! Am spus eu la televizor că decât să mă vaccinez, mai bine primesc un glonţ în cap. Nu vreau să fac propagandă anti-vaccin. Oamenii fac ce vor, dar au înţeles că eu nu mă vaccinez. Nu există nicăieri, nu te poate obliga nimeni să-ţi bagi o substanţă în corp. Stau singur în casă, stau singur în pădure, bă, împuşcaţi-mă! Treaba lor, să facă ce vor (n.r în NBA). Cordea a venit pozitiv de la echipa naţională. I-am făcut test PCR şi a ieşit pozitiv. Dacă cei care au vaccin nu sunt testaţi şi joacă, iar cineva se îmbolnăveşte şi moare, cine răspunde? Cei nevaccinaţi sunt testaţi!

 

Radu Naum: Specialiştii spun că cei vaccinaţi fac o singură boală, care este la nivelul superior al căilor respiratorii. Cei nevaccinaţi pot face trei boli, una este spre coagularea, care poate duce la infarct. Alta poate duce spre chestiuni destul de grave la nivelul plămânilor. Asta e tot, asta spun specialiştii.

 

Gigi Becali: Eu nu vă spun ce spun specialiştii, ca să nu vă speriaţi! Mai ales Ilie Dumitrescu, care s-a vaccinat de trei ori. Fiecare cu specialiştii lui! Eu îi ascult pe alţii.

 

Radu Naum: Cred că mai bine îi ascultăm pe cei recunoscuţi la nivel mondial.

 

Radu Drăguţ: Nu era mai ok ca jucătorii de la FCSB să ceară sfatul unui medic?

 

Gigi Becali: Ei m-au întrebat dacă prefer să mor, decât să fac vaccin. Şi eu le-am spus ce le-am spus, nu vă mai zic vouă acum... Aşa cum Ilie Dumitrescu ne ura nouă sănătate, aşa vă urez şi eu sănătate tuturor vaccinaţilor. Numai că peste doi ani o să vedem noi cine, cui o să mai ureze sănătate. Eu mă feresc de vaccinaţi, stau la trei metri de ei! O să vedem noi peste doi ani!

 

Reacţia LPF după apariţia focarului de COVID-19 de la FCSB: "Jucătorii pot fi testaţi oricând"

 

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a comentat situaţia de la FCSB. Oficialul LPF este de părere că echipele din Liga 1 ar putea să-i testeze mai des pe jucători, chiar dacă regulamentul nu le impune acest lucru. În prezent, sportivii trecuţi prin boală în ultimele 180 de zile şi cei vaccinaţi sunt scutiţi de la testele pentru COVID-19:

 

"Aşteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. În final, responsabilitatea este a fiecăruia. Nu poate un preşedinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-şi testeze toţi jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testaţi doar atunci când regulamentul impune acest lucru.

 

Aşteptăm o anchetă serioasă din partea clubului, să vedem de unde a pornit totul, iar apoi vom vedea dacă această situaţie s-ar putea repeta şi la alte cluburi. Protocolul impus de FRF este preluat de la UEFA, nu s-a schimbat nimic.

 

O echipă are nevoie de cel puţin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea participa într-un meci. Meciul se poate amâna o singură dată, iar la a doua amânare se acordă 3-0 la masa verde. Nu s-a mai schimbat nimic în acest sens. Trebuie să vedem dacă este o soluţie în acest moment, dar repet, responsabilitatea este a fiecăruia", a spus Justin Ştefan, pentru Digi Sport.

 

Pe 17 septembrie 2020, la FCSB erau nu mai puţin de 18 persoane infectate cu COVID-19. La meciul de pomină cu Backa Topola, 4-4 după 120 de minute, 5-4 pentru FCSB după loviturile de departajare FCSB mergea fără 9 jucători şi 9 membrii ai staff-ului, plus MM Stoica.

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro