Controversatul om de afaceri francez Bernard Tapie, patronul echipei de fotbal Olympique Marseille a fost atacat şi jefuit noaptea trecută, relatează BBC.

 

Incidentul a avut loc la locuinţa sa de lângă Paris. Tapie şi soţia sa au fost atacaţi de patru persoane. Au fost legaţi cu cabluri electrice şi agresaţi fizic.

 

Bernard Tapie, în vârstă de 78 de ani, şi soţia sa, Dominique, în vârstă de 70 de ani, dormeau când patru bărbaţi au reuşit să treacă de agenţii de securitate şi au pătruns în casa lor, la scurt timp după miezul nopţii.

 

Intruşii au tras-o pe Dominique Tapie de păr „pentru că voiau să ştie unde este comoara”, a declarat pentru AFP primarul din Combs-La-Ville, Guy Geoffroy.

 

„Dar, desigur, nu existaa nici o comoară, iar faptul că nu au găsit-o i-a făcut să fie şi mai violenţi”, a adăugat el.

 

Tapie a fost lovit în cap cu o bâtă.

 

Hoţii ar fi furat două ceasuri, inclusiv un Rolex, cercei, brăţări şi un inel.

 

Când a reuşit să se elibereze, Dominique Tapie a fugit la casa unui vecin şi a chemat poliţia. Ea a suferit leziuni faciale după ce a fost lovită de mai multe ori şi a fost dusă la spital.

 

„E în stare bună”, a spus nepotul lui Tapie, Rodolphe Tapie.

 

Bernard Tapie a refuzat să meargă la spital.

 

"Este zguduit şi foarte obosit", a spus Rodolphe Tapie.

 

Bernard Tapie este on om de afaceri controversat. Este fostul proprierar al brandului Adidas şi patronul echipei de fotbal Olympique Marseille. În anii 1990 a fost ministru pentru o scurtă perioadă.

 

Dar a petrecut şi 5 luni în închisoare în urma unor anchete de corupţie şi fraudă fiscală.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro