Meciul Atletico Madrid - Chelsea, din optimile UEFA Champions League, va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti, marţi, 23 februarie.

 

Decizia a fost luată de organizatori, după ce au analizat mai multe posibilităţi.

 

UEFA a fost nevoită să facă modifice locurile de disputare ale meciuri, din cauza pandemiei de coronavirus, atât în Liga Campionilor, cât şi în Europa League.

 

"Ca urmare a restricţiilor impuse delegaţiei din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid – Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităţilor din ţara noastră şi cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Naţională din Bucureşti.

 

Meciul din manşa tur a optimilor Ligii Campionilor este programat marţi, 23 februarie 2021, de la ora 22:00, şi se va disputa fără spectatori.", se arată pe site-ul oficial al FRF.

 

Atletico Madrid a confirmat marţi că Chelsea nu va putea intra în Spania pentru meciul tur din 23 februarie, programat în optimile Ligii Campionilor, din cauza restricţiilor impuse de guvernul spaniol contra noilor tulpini de coronavirus, iar împreună cu UEFA va decide miercuri locul de desfăşurare.

 

Într-o notă informativă, clubul madrilen a confirmat că Guvernul Spaniei nu va autoriza intrarea în ţară a echipei Chelsea, din cauza prelungirii până la 2 martie a restricţiilor împotriva zborurilor provenind din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia, care au mutaţii virulente ale noului coronavirus, cu excepţia cetăţenilor spanioli şi rezidenţi în Spania şi Andorra.

 

Atletico are prevăzută miercuri o reuniune cu responsabilii UEFA pentru a lua o decizie definitivă. Clubul spaniol a eliminat şi variantele unui meci în Portugalia, Franţa sau Germania, în timp ce în Italia nu există stadioane disponibile la acea dată. Una dintre variante este Arena Naţională din Bucureşti, scrie Marca.

 

UEFA a fost nevoită să facă modifice locurile de disputare ale meciuri, din cauza pandemiei de coronavirus, atât în Liga Campionilor, cât şi în Europa League.

 

În Liga Campionilor, duelurile dintre RB Leipzig şi FC Liverpool, prevăzut pe 16 februarie, respectiv Borussia Monechengladbach şi Manchester City (24 februarie) se vor juca la Budapesta.

 

În Europa League, trei meciuri din şaisprezecimi se vor disputa în alte locuri decât cele iniţiale pe 18 februarie: Molde - Hoffenheim va avea loc la Villarreal, Real Sociedad - Manchester United la Torino, iar Benfica Lisabona - Arsenal Londra la Roma.

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro