Marele fotbalist Paolo Rossi, campion mondial cu naţionala Italiei în 1982, a murit la 64 de ani, în noaptea de miercuri spre joi.

 

Paolo Rossi a murit din cauza unei “boli incurabile”, scrie Gazzetta dello Sport, fără a da mai multe detalii despre natura acestei boli. Soţia sa, Federica Cappelletti, a postat miercuri seară pe Instagram o fotografie în care apar împreună, cu mesajul “pentru totdeauna”.

 

Cine a fost Paolo Rossi

Paolo Rossi s-a născut în 195. În 1982, atacantul a condus naţionala Italiei către câştigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind şase goluri şi astfel primind Gheata şi Balonul de Aur. A mai jucat şi la Como, Juventus, Vicenza, Perugia, Milan şi Hellas Verona. În 1987, Paolo Rossi s-a retras.

 

Paolo Rossi a fost unul din cei trei jucători care au câştigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiţiei, Balonul de Aur - cel mai bun jucător şi Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 şi Mario Kempes în 1978.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro