Preocupat, probabil, de readucerea la viaţă a greu încercatului popor român după lupta împotriva produselor tradiţionale de Crăciun, DIGISPORT a lansat azi „bomba zilei”. Citând „marele” site footbalfrance.fr, a anunţat la orele 9.38 trecute fix, că transferul lui Adi Mutu la Petrolul a picat ca Migul în Afganistan. Ştirea nu a putut să nu fie asezonată şi cu declaraţia oracolului Mitică Dragomir, expreşedintele LPF, aflat zilele acestea pe post de Mama Omidă în campionatul nostru de fotbal. Zice Mitică ceva, sar toate ziarele centrale să-l citeze, fiind cu reitingul mai mare decât Sfânta Evanghelie. Oricum, într-o ţară în care întrebăm pe stradă ce se sărbătoreşte de Sfântul Crăciun şi aflăm că tăierea porcului, nu are de ce să ne mire cele mai sus grăite.

Şi uite aşa, cu vitejia generată de o absolut relativă cunoaştere a limbii franceze (semn ca boierii de altădată nu stăteau ei degeaba la Paris pentru a vorbi în limba lui Moliere), s-au apucat redactorii Digisport să dea tare şi să ne anunţe, ca ştire de ultimă oră, că Mutu fuse şi se duse. Unde ? Tocmai la marea echipă Sochaux care se zbate la retrogradare în prima ligă franceză. Contract până în 2017 că să ne convingă ce serioasă-i oferta şi, suplimentar, ca al doilea job pentru Adi, imaginea sa că portdrapel al autoturismului PEUGEOT în România. Două declaraţii sforăitoare : a preşedintelui de club Sochaux care spune că totu-i gata şi a lui Adrian Mutu care se bucură că iarna ninge şi gata, concluzia-i caldă : nu vine Mutu la Petrolul ! Au spart piaţa!

Ca să nu rămână pe dinafară la aşa o pleaşcă, după ce au văzut gogoaşa din DIGISPORT, s-au înfipt şi Prosportiştii cu o exclusivitate în materie, detaliind despre marele site Footballfrance, de care, sincer să fiu, nici dracu’ nu a auzit.

Gogoaşa s-a desumflat repede, lăsând să curgă un gem maro şi urât mirositor,  izvorât din competenţele şi profesionalismul redactorilor de la GIGISPORT şi PROGIGISPORT. „Marele” footballfrance este un site de miştocăreli ieftine şi, ca să fiu sincer, cred că are vizualizări cam cât să umpli două rânduri din peluza de pe Ilie Oana. „ Ştirea” a fost postata pe 21 decembrie şi preluată de „inculpaţii de mai sus” imediat, adică după o săptămână, iar semnatarul articolului, „celebrul ziarist” pe nume Tom ( precis este cel real –sic !) este în opinia prezentatorilor de la DIGISPORT o sursă de toată încrederea. După câteva ore, când au văzut că au banghit-o, cei de la DIGISPORT au retras ştirea după piaţă ca pe ouăle expirate şi pline de salmonella când vine OPC-ul, iar cei de la Prosport au zis că a fost o glumă. Aşa glumă, să fie la ei !
Eu unul zic că, totuşi, excesul de carne de porc dăunează grav intelectului. Mai ales când se mănâncă porcii între ei, iar unii încep să scrie în gazetele de sport. În rest, noi suntem bine ! Dar voi ?