Federaţia de Handbal  a sistat toate competiţiile de pe teritoriul României. Echipa feminină de senioare s-a reunit vineri, la Ploieşti, pregătindu-se pentru turneul preolimpic din Muntenegru.

 

Federaţia Română de Handbal a anunţat vineri că niciun meci nu se va mai disputa pe teritoriul României până pe 31 martie.

 

Stop joc la handbal din cauza epidemiei de coronavirus

Iată comunicatul FRH publicat astăzi: „Sănătatea participanţilor la activitatea handbalistică şi nu numai, trebuie să primeze şi, ţinând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creştere, decide suspendarea tuturor competiţiilor de handbal pe plan intern”

 

Lotul de senioare rămâne în pregătire pentru turneul preolimpic

Loturile naţionale nu se mai reunesc, cu excepţia celui de senioare, care rămâne în pregătire pentru turneul preolimpic de la Podgorica (20-22 martie). Federaţia Internaţională de Handbal nu a anunţat nicio măsură de anulare.

 

România urmează să joace în turneul din Muntenegru cu Thailanda, Norvegia şi Muntenegru, primele două clasate calificându-se la JO de la Tokyo 2020.

 

Federaţia a anunţat şi alte măsuri legate de loturile naţionale feminine şi de turneele anulate în perioada imediat următoare:

 

  • dubla cu Polonia contând pentru calificarea lotului naţional de senioare la Euro 2020, Danemarca şi Norvegia, a fost amânată de comun acord cu Federaţia Poloneză de Handbal pentru perioada 3/4 iunie, respectiv 6/7 iunie 2020
  • participarea lotului naţional de tineret feminin la stagiul de pregătire de la Izvorani şi dubla cu Germania din perioada 15 – 22 martie au fost anulate
  • participarea lotului naţional de tineret feminin la turneul internaţional din perioada 26 – 29 martie, Rusia, a fost anulată
  • participarea lotului naţional de cadete la Jocurile Mediteraneene din perioada 8 – 12 aprilie 2020 a fost anulată.

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro