Cotidianul L’Equipe a prezentat componenţa urnelor tragerii la sorţi a grupelor pentru EURO 2020, înaintea ultimelor meciuri ale preliminariilor, partide ce se vor desfăşura marţi, 19 noiembrie. Bucureşti va găzdui festivitatea tragerii la sorţi a grupelor la data de 30 noiembrie.

 

Urnele grupelor EURO 2020

Urna I: Italia, Anglia, Belgia, Spania, Ucraina, Franţa/Germania sau Olanda;

Urna a II-a: Franţa/Germania sau Olanda, Elveţia, Croaţia, Polonia, Rusia, Portugalia/Olanda sau Germania;

Urna a III-a: Portugalia/Olanda sau Germania, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia/Ungaria sau Ţara Galilor sau Slovacia;

Urna a IV-a: Cehia/Ungaria sau Ţara Galilor sau Slovacia, Finlanda, Câştigătoare play-off Divizia A, Câştigătoare play-off Divizia B, Câştigătoare play-off Divizia C, Câştigătoare play-off Divizia D.

 

În grupa Grupa C, Germania şi Olanda sunt calificate, dar nu e stabilit exact clasamentul, ierarhia urmând a deveni cunoscută după jocurile de marţi. Iată situaţia actuală: Olanda (locul 2, 16 puncte) joacă împotriva Estoniei, iar Germania (locul 1,18 puncte) se duelează cu Irlanda de Nord. Nemţii vor fi  cap de serie şi vor ajunge în Urna I dacă se vor impune în faţa Irlandei de Nord, situaţie în care Franţa şi Olanda merg în Urna a II-a, cu menţiunea că şi batavii trebuie să învingă în ultimul meci.

 

Franţa va deveni cap de serie în cazul în care Germania remizează sau pierde cu Irlanda de Nord, iar Olanda nu triumfă la mai mult de două goluri în faţa Estoniei. Olanda e nevoită să câştige la scor meciul cu Estonia, dar şi grupa pentru a fi cap de serie. E posibil ca Germania să ajungă în Urna I, Franţa şi Olanda în Urna a II-a, iar Portugalia în Urna a III-a.

 

Situaţia Grupei E se prezintă: Croaţia este calificată, de pe primul loc, iar a doua echipă ce va merge direct la EURO 2020 se va decide după partidele de marţi, 19 noiembrie. Meciurile sunt Ţara Galilor (locul 3, 11 puncte) – Ungaria (locul 2, 12 puncte) şi Slovacia (locul 4, 10 puncte) – Azerbaidjan. O remiză în primul duel şi o victorie a slovacilor i-ar duce pe ultimii la turneul final. În caz contrar, oricine câştigă prima partidă primeşte biletul pentru EURO.

 

Apoi, mai rămân disponibile patru locuri, iar ocupantele vor fi decise după play-off-urile din Liga Naţiunilor, acolo unde va juca, în martie, şi România, care pentru finală se va lupta întâi cu Islanda sau Scoţia.

 

Cele 19 echipe calificate la EURO 2020

Cu o zi rămasă înainte de încheierea preliminariilor, 19 echipe au obţinut calificarea la Campionatul European din 2020: Austria, Belgia, Croaţia, Cehia, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia şi Ucraina.

 

 

 

 

 

Sursa: www.prosport.ro