Lucian Bute a picat testul antidoping, efectuat după meciul de luna trecută cu suedezul Badou Jack, de la finalul lunii trecute. Românul se declară surprins de rezultatul testului antidoping şi este convins că e vorba de o greşeală.

„Nu putem exclude această posibilitate, de aceea există această retestare şi să aşteptăm rezultatul final. Dar indiferent dacă Lucian Bute a consumat substanţe interzise, pentru mine – de la Gala Bute – Lucian Bute este un fals campion. A fost un meci aranjat, o caricatură de meci cu un anume Jean Paul (Jean Paul Mendy, n.r.), care era un soi de amator în vacanţă, adus pe aici ca să fie pus de Bute la podea în uralele asistenţei”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„După celebra Gală Bute, după acea făcătură de meci, a urmat meciul cu Carl Froch pentru titlu, când a pierdut centura domnul Bute. Atunci a arătat Lucian Bute în ring ceva absolut inadmisibil pentru un boxer: frică de pumn. Îmi amintesc şi acum rânjetul lui Carl Froch când şi-a dat seam că are în faţă lui un fake, că are un faţa lui un boxer căruia îi e frică să fie lovit. Încă o dată, indiferent de rezultatul aceste testări – poate se va dovedi că nu a luat substanţe interzise -, pentru mine, Lucian Bute rămâne un fals campion”, a subliniat jurnalistul.