Consiliul General al Capitalei are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Cornel Dinu, o legendă a clubului Dinamo, caracterizat însă în referatul de aprobare drept fost jucător român, „antrenor principal la Steaua Bucureşti”, potrivit Mediafax.

 

„Corneliu Constantin Dinu (n 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner a echipei naţionale de fotbal al României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a şi fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a”, se arată în raportul de aprobare semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

 

Ulterior, în raportul de specialitate, cei din Primărie precizează că Dinu a „debutat la echipa din oraşul naţional, Metalul Târgovişte. La seniori a jucat numai pentru Dinamo Bucureşti, având 454 de meciuri în Liga I şi 53 de goluri marcate. A fost mulţi ani căpitanul echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori şi a marcat 7 goluri. A fost titular în echipa României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970”.

 

După apariţia în presă a textului care conţinea confuzia gravă, Primăria Capitalei a venit cu  precizări. Potrivit instituţiei, Proiectul de hotărâre prin care se acordă titlul de cetăţean de onoare lui Cornel Dinu a fost retras pentru a fi publicat în varianta corectă.

 

Comunicatul Primăriei Capitalei:

 

„Directia Cultura, Invatamant, Turism din cadrul Primariei Capitalei regreta greseala aparuta in documentatia Proiectului de hotarare prin care, in sedinta Consiliului General al Capitalei de joi, 14 noiembrie, se propune acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti domnului Cornel Dinu. Proiectul a fost retras de pe site-ul institutiei si va fi republicat in varianta actualizata.

 

Directia de Cultura din cadrul Primariei Capitalei isi cere scuze domnului Cornel Dinu, o glorie a fotbalului romanesc, dar si fanilor echipei din soseaua Stefan cel Mare.

 

Legenda a clubului Dinamo Bucuresti, pentru care a jucat si la care a antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 şi 53 de goluri marcate, dar si capitan si antrenor al echipei nationale, de numele lui Cornel Dinu se leaga multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund.”