Un jurnalist GSP a fost bruscat, jignit şi ulterior târât în afara stadionului de un grup de stewarzi, totul la comanda lui Toma Rus, şeful Securităţii de la clubul clujean, imediat după partida dintre CFR Cluj- Celtic 1-1

Jurnalistul agresat este ploieşteanul Justin Gafiuc:


„După meciul CFR Cluj – Celtic, am trăit un episod pe care nu-l mai credeam posibil în anul de graţie 2019. În timp ce mă aflam în faţa intrării către sala conferinţei de presă şi aşteptam sosirea antrenorilor, corespondam pe telefon pentru culegerea câtorva informaţii despre starea unui suporter scoţian, care se prăbuşise înainte de partidă şi fusese preluat de echipajul de pe ambulanţă. Butonam pe telefon, moment în care m-am trezit lângă mine cu Toma Rus, şeful Securităţii de la clubul ardelean.

Cu o atitudine provocatoare, mi-a cerut pe un ton ridicat să părăsesc imediat zona şi să mă refugiez în sala conferinţei, fiindcă în faţa clădirii, la scări, nu e permis accesul media. O enormitate, căci acolo, chiar la intrarea în clădire, jurnaliştii îi aşteaptă deseori pe actorii de pe gazon pentru declaraţii la zona mixtă. I-am solicitat cu respect lui Rus să-mi motiveze interdicţia apărută brusc, iar în locul unui răspuns civilizat a dat drumul unor reacţii de peşteră.

M-a apucat cu forţă de braţe, a început să mă bruscheze cu agresivitate, să mă împingă şi să-mi adreseze înjurături imposibil de reprodus. Instant, le-a făcut semn câtorva stewarzi să intervină şi să mă evacueze din stadion! Oamenii s-au conformat, patru indivizi cu veste galbene m-au imobilizat şi au început să mă târască efectiv spre poarta arenei, în timp ce strigam să mă elibereze. În meleul format, mi-au altoit şi vreo doi pumni pe dedesubt, mi-au rupt cămaşa, totul desfăşurîndu-se sub privirile şi coordonarea lui Toma Rus şi a adjunctului său, un tip cu părul scurt, alb.

După ce am fost eliberat de stewarzi, Jandarmeria, care asistase absolut impasibilă la incident, l-a legitimat pe Toma Rus doar la intervenţia mea expresă, refuzând într-un mod incredibil să-i identifice însă pe ceilalţi agresori! Un băiat de la jandarmi a filmat întregul dialog, normal ar fi să fi înregistrat evenimentul integral. Directorul de scouting al lui CFR, Marius Bilaşco, a apărut şi el într-un târziu la faţa locului, s-a uitat, dar n-a scos un cuvânt pentru aplanarea şi lămurirea situaţiei.

Am explicat într-un final că doresc să ajung la conferinţa de presă, dar Toma Rus a dat mai departe dispoziţie să fiu scos complet din stadion, fiindcă mi s-a ridicat acreditarea pe loc! M-am conformat pentru a nu escalada situaţia, ajunsă oricum într-un punct inimaginabil. Înainte însă de a pleca, Rus a avut grijă să mă atenţioneze că «n-o să mai calci niciodată prin Cluj» şi a mai dat drumul la încă un set de înjurături birjăreşti”.

Jurnalistul Gazetei a făcut astă-noapte plângere penală la Poliţia Municipiului Cluj. Dosarul a plecat deja pe fir, toate probele vor fi puse la dispoziţia anchetatorilor, inclusiv filmări şi fotografii relevante, cu Toma Rus şi oamenii săi în plină acţiune.