A 32-a ediţie a Europenelor de Nataţie, găzduită de Berlin, Germania, a început cu un eveniment dramatic: poloneza Natalia Charlos (23 de ani, 1.73m; 62kg) s-a înecat, practic, în timpul probei de 10 kilometri! Faptul că înotătoarea nu mai avea suflare şi se ducea spre fundul apei a fost sesizat de una dintre sportivele care se aflau în preajmă, nemţoaica Angela Maurer.

Eveniment halucinant în cursa de 10 kilometri de azi: Natalia Charlos dispare sub ape şi doar strigătele puternice ale comisarilor de cursă, aflaţi în preajmă, salvează situaţia dramatică. Angela Maurer, o sportivă care înota în apropierea polonezei, o trage la suprafaţă din adâncuri, iar un salvamar sare în apă! Natalia este scosă fără suflare la mal! Medicii şi paramedicii fac eforturi supraomeneşti, apoi, ca s-o salveze! Au resuscitat-o!

Natalia a fost urcată într-o Ambulanţă. Medicul Alexander Beck a explicat, pentru ”Bild”: La sosirea la spital, ea nu răspundea nici unui stimul. Acum, însă, starea pacientului s-a stabilizat, a putut dialoga cu noi şi şi-a recunoscut prietenii sosiţi în rezerva ei“.

Presa germană scrie că incidentul e cu atât mai ciudat, cu cât Natalia are şi cetăţenia germană, fiind născută la Elmshorn, şi era obişnuită să înoate la Berlin. Charłos a participat în aceeaşi probă, de 10 kilometri, şi la JO 2012, terminând, onorabil, pe locul 15.

Nu e primul caz absurd petrecut la competiţiile desfăşurate sub egida FINA: un american, Harvey Crippen, şi-a pierdut viaţa în 2010, la etapa de Cupa Mondială de la Fujairah (Emiratele Arabe Unite). S-a înecat şi a fost găsit mort abia la două ore după finalul cursei! Organizatorii au dat vina pe temperatura apei, de peste 30 de grade. Comisia de anchetă a Federaţiei Internaţionale de Nataţie a decis, de atunci, ca temperatura apei în care se înoată la competiţiile de gen să fie între 18 şi 28 de grade.

SURSA:sportnews.ro