Pe 3 iulie, FRF aproba, printr-o decizie a Comitetul Executiv, ca Fotbal Club R Bucureşti SA să se numească Fotbal Club Rapid 1923 SA. De astăzi, 25 iulie, ”noul Rapid” nu va ma avea numele luat în urmă cu mai puţin de o lună, ci va evolua în Liga 2 sub denumirea de Fotbal Club Rapid. Decizia a fost luată de Răzvan Burleanu (preşedinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreşedinte FRF) şi Octavian Goga (vicepreşedinte FRF) în Comitetului de Urgenţă al FRF.

De la reînfiinţarea sa, în vara lui 2017, ”noul Rapid” a pornit cu denumirea de Academia Rapid.

”Aprobă ca Fotbal Club Rapid 1923 S.A. să participe în competiţiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF, în sezonul 2019-2020, sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid”, a fost decizia luată, astăzi, de Comitetului de Urgenţă al FRF.

Şi Petrolul are altă denumire

În aceeaşi şedinţă, s-a hotărât şi ca ACS Petrolul 52 Ploieşti să aibă o nouă denumire în noul sezon: FC Petrolul Ploieşti, marcă pe care o deţine din vara anului trecut.

”Aprobă ca ACS Petrolul 52 Ploieşti să participe în competiţiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF, în sezonul 2019-2020, sub denumirea mărcii Petrolul Ploieşti”, a fost decizia Comitetului de Urgenţă.

Viitorul şi Reşiţa - da, Farul - ba

La ultima şedinţă CEx s-a aprobat şi ca alte două cluburi din fotbalul românesc să aibă alte denumiri. FC Viitorul Constanţa SA a devenit Fotbal Club Viitorul Constanţa SA, în timp ce Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa va purta denumirea de Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa.

În schimb, SSC Farul Constanţa nu a reuşit nici până acum să treacă la denumirea de FC Farul Constanţa, brand pe care îl deţine chiar finanţatorul clubului, Ciprian Marica.