România U21 şi-a aflat adversara din semifinalele Campionatului European, în situaţia în care tricolorii se vor califica în penultimul act de pe cel mai bun loc 2. Spania a câştigat Grupa A şi ar urma să întâlnească echipa noastră.

Ibericii au spulberat Polonia (5-0) şi au terminat pe primul loc în Grupa A, cea care ne-a adus trei echipe la egalitate de puncte (6). În clasamentul în 3, fiecare echipă a avut câte 3 puncte, dar Spania a avut cel mai bun golaveraj.

Un alt aspect interesant este faptul că Italia a terminat grupa pe locul 2, după succesul 3-1 cu Belgia şi are acum un golaveraj +3, cu 6 goluri marcate. România are golaveraj +5, cu 8 goluri marcate. Astfel, chiar şi o înfrângere la două goluri diferenţă în faţa Franţei ne menţine în avantaj în faţa Italiei, în cursa pentru cel mai bun loc 2.

În această eventuală întrecere va intra şi o echipă din Grupa B, în funcţie de rezultatele înregistrate azi între Austria - Germania şi Danemarca Serbia. În situaţia în care nemţii şi sârbii nu pierd, atunci locul 2 din această grupă va acumula mai puţin de 6 puncte. În această situaţie, aceeaşi înfrângere la două goluri diferenţă cu Franţa ne este de ajuns pentru semifinale.

Calculele pentru calificarea în penultimul act ar fi foarte simple, în cazul în care România U21 ar obţine cel puţin un egal cu naţionala "Cocoşului galic". În acest scenariu, elevii lui Mirel Rădoi ar câştiga grupa şi şi-ar asigura biletele pentru semifinale.

Dacă pierdem cu Franţa, va trebui să sperăm că vom obţine cel mai bun loc 2. În acest moment, avem un avantaj datorită golaverajului (8-3), dar lucrurile se pot schimba în funcţie de jocul rezultatelor.

Criteriile de departajare de la Euro 2019 sunt următoarele:

1. Numărul de puncte
2. Meciul direct
3. Golaverajul
4. Echipa care are mai multe goluri marcate
5. Regulamentul disciplinar (echipa cu mai puţine cartonaşe primite)
6. Coeficientul UEFA

Meciul dintre Franţa U21 şi România U21 se va disputa luni, de la ora 22:00