Suporterii Petrolului Ploieşti sunt decişi mai mult ca niciodată să pună piciorul în prag şi să nu mai tolereze la nesfârşit abuzurile din partea Jandarmeriei. Într-o conferinţă de presă organizată astăzi,  fanii au rememorat momentele delicate prin care au trecut, dar au scos în evidenţă faptul că aceasta a fost picătura care a umplut paharul! În numele suporterilor au vorbit astăzi Bogdan Dinu, Robert Burlacu, Dragoş Machiţescu, Cosmin Vasile şi Octav Preda. Cu toţii au punctat detalii care scot în evidenţă faptul că acţiunea jandarmilor a fost una premeditată, scopul fiind acela ca galeria Petrolului să nu ajungă la meci! Sub nicio formă! Spusele lor au fost întărite şi de Cristi Vlad, team managerul echipei Petrolul Ploieşti, care a confirmat că la stadion nu a avut cu cine să vorbească din partea Jandarmeriei, fapt nemaiîntâlnit până acum!

“Vor fi cel puţin 1000 de plângeri penale, individuale, pe care le vom formula în aceste zile. Mai sunt câţiva membri ai galeriei care trebuie să îşi scoată certificate medico-legale, dar deja s-a pus în mişcare mecanismul prin care vom acţiona împotriva Jandarmeriei pe cale legală, în justiţie”, au anunţat suporterii Petrolului.

Jurnalul Prahovean a aflat, pe surse, că aceste plângeri există, deja, în ele menţionându-se că, “prin comportamentul lor abuziv, fortele de ordine mi-au refuzat nelegitim dreptul la libera deplasare şi circulaţie ( garantat de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului), prin refuzul de a mi se permite intrarea în mun. Bucuresti, deşi nu exista nicio interdicţie penală sau contravenţională, fiind supus la rele tratamente si sechestrat timp de 60 de minute”.

Plângerea penală va fi îndreptată atât împotriva persoanei care a dat ordinul de întoarcere a coloanei spre Ploieşti, cât şi împotriva acelora care l-au executat, fiind invocate abuzul în serviciu şi relele tratamente aplicate de forţele de ordine. Fiecare suporter se va constitui ca parte civilă şi va solicita şi daune morale pentru ceea ce a pătimit în seara de 1 Decembrie.