Familia Al Nahyan care conduce Emiratele Arabe crede în viitorul Hipodromului Ploieşti - după ce în luna iulie viceprim-ministrul Mansour bin Zayed Al Nahyan a sponsorizat cursa pentru cai pur sânge arab de 4 ani, duminică şeicul Sultan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, reprezentantul preşedintelui, va sponsoriza Heritage Cup, cursa de galop pentru rasa de cai cu origini arabe.

La fel ca în iulie, şi cursa de galop pentru caii pur sânge arab de duminică este înscrisă în calendarul internaţional al competiţiilor de gen; prin urmare, încet dar sigur, Hipodromul Ploieşti îşi croieşte drum în circuitul extranaţional. Programul de duminică, care începe la ora 10:00, este dens, cuprinzând Premiul de încercare, ultima cursă de trap semiclasică înainte de marele derby de trap al României, Heritage Cup, precum şi o cursă de galop dedicată cailor pur sânge englez. Pentru micii spectatori veniţi cu părinţii, organizatorii au gândit o cursă de ponei.

Spectacolul hipic se va încheia cu o premieră pentru istoria Hipodromului Ploieşti: Romanian Horse Sales, o licitaţie de cai live şi online, reunind un număr de peste 40 de cai din mai multe ţări. Licitaţia este „all breeds, all ages”, conţinând, aşadar, exemplare de mai multe rase şi vârste.

Programul fiind încărcat, organizatorii vor pregăti o zonă de mâncare stradală cu delicatese şi o mulţime de deserturi.

Preţul biletului de intrare este de 5 lei de persoană, copiii cu vârsta de până la 7 ani având acces gratuit.