Victoria Petrolului în meciul cu FCSB este, în primul rând, una a ambiţiei. Răniţi în orgoliu după eşecurile precedente, fotbaliştii ploieşteni, cei care au rămas să joace cu FCSB, au jucat pentru ei, pentru Ploieşti şi pentru Mircea Rednic, dăruindu-i antrenorului cel mai frumos cadou: o victorie muncită, dar nu chinuită, o fază superbă de fotbal autentic din care a ieşit golul lui Nepomuceno. Nu ca golurile din Cupă cu care s-au dat mari fecesebiştii, venite toate pe greşeli flagrante ale fotbaliştilor Petrolului.

Lupii au marcat pe Arena Naţională în minutul 89, când Kronaveter l-a eliminat din preluare pe Varela şi i-a deschis drumul lui Nepomuceno cu o pasă cu exteriorul. Olandezul nu s-a pierdut nu firea, a pătruns în careu şi a trimis mingea printre picioarele lui Arlauskis. Portarul care, cu puţin timp înainte sărise să-l bată pe Peteleu pentru că trimisese în poartă după ce arbitrul Radu Petrescu îşi făcuse pomană, fluierând aiurea fault la portar!

FCSB a avut mai multe ocazii, câteva ratate de Stanciu. Foarte bine! Să simtă şi ei ce au simţit lupii, la Ploieşti, când s-au văzut egalaţi în prelungiri, la primul meci al semifinalei Cupei!

Atunci, dar şi mai mult acum, Petrolul a arătat dorinţă, a luptat pentru fiecare minge. A marcat şi, de această dată, a câştigat, făcându-i pe suporteri fericiţi.

Numai aşa, de control, aruncaţi o privire pe site-urile suporterilor petrolişti şi pe grupurile acestora de faceebok.

Asta vor să vadă lupii galbeni, iar lupii din teren s-au achitat cu brio de  sarcină. Marinescu a fost aproape acel Marinescu dinaintea accidentării de la Chiajna, Alcenat a avut momente în care s-a distrat cu fecesebiştii de pe partea stângă. Filip a rămas lup de la meciul precedent.  

Şi, dacă la această ambiţie de a nu pleca învinşi din Bucureşti, adaugi şi inspiraţie, atunci totul iese perfect. Faza golului a fost făcută de doi jucători care au intrat în repriza secundă, Kronaveter şi Nepomuceno. Iar preluarea cu care slovenul l-a scos din joc pe Varela şi continuarea fazei trebuie lipite la colajul pe care fotbalistul îl are pe youtube.

Lui Rednic mai că nu i-a venit să creadă. După meci, a spus că, de ziua lui, era obişnuit “s-o fure”. Tehnicianul Petrolului a mai făcut însă o remarcă: “Nu i-am văzut de mult pe băieţi bucurându-se aşa ca acum!”

Meciul cu FCSB nu este nicicum un punct culminant. Ar fi însă un punct perfect de plecare la un nou drum. Un fel de restart care şterge câteva erori şi bug-uri din program.

Foto> prosport.ro