Meciul România - Norvegia este aproape să bată recordul de spectatori la un meci pe care UEFA l-a declarat "cu porţile închise". Potrivit articolului 73.h din Regulamentul Disciplinar al UEFA, la meciurile "cu porţile închise" pot asista gratuit "copii cu vârsta de până la 14 ani (însoţiţi în mod corespunzător) din şcoli şi/sau academii de fotbal".

 

"Până la această oră, 20.168 de copii şi însoţitorii lor s-au înscris pentru a susţine tricolorii la România-Norvegia! Partida din 15 noiembrie, ora 21:45, Arena Naţională, e aproape de a intra în istorie! Asta pentru că recordul all-time privind numărul de spectatori la o partidă UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor este de 22.000. Împreună putem arăta Europei ce înseamnă pasiunea pentru fotbal şi cât de mare e dragostea românilor pentru echipa naţională! Mai avem nevoie de 2.000 de înscrieri pentru a bate recordul!", se arată pe site-ul FRF.

 

Înscrierile se vor încheia la sfârşitul zilei de miercuri.

CUM TE ÎNSCRII

  • Un reprezentant al conducerii instituţiei de învăţământ, şcolii de fotbal, academiei, clubului cu grupe de copii şi juniori trimite o adresă oficială, cu antet şi semnatăla adresa secretariatgeneral@frf.ro până pe la finalul zilei de azi, 9 octombrie 2019, prin care să manifeste intenţia copiilor din unitatea pe care o reprezintă de a participa la meci.

CUM INTRI ÎN POSESIA BILETELOR

  • După înscriere, fiecare unitate va primi pe mail din partea FRF un răspuns de confirmare şi un formular online în care trebuie să completeze datele copiilor şi însoţitorilor. După verificarea acestor date, FRF va trimite pe mail biletele care vor fi printate de însoţitori. Cu această ocazie, FRF va furniza şi toate detaliile legate de accesul în incinta Arenei Naţionale şi organizarea grupurilor pentru acces.

DETALII IMPORTANTE

  • Toţi participanţii la meci vor beneficia, pe baza codului de bare al biletului, de un pachet compus dintr-o băutură răcoritoare şi o gustare pe care îl pot ridica de la punctele special amenajate în incinta stadionului.
  • Orice responsabilitate legată de transportul copiilor până la stadion, participarea acestora la meci şi transportul lor de la stadion după finalul partidei aparţine exclusiv însoţitorilor şi unităţii care a încredinţat responsabilitatea acestora.
  • Din păcate, data şi ora de disputare a partidei nu au fost stabilite de FRF şi nici nu pot fi modificate.
  • Pentru orice detalii suplimentare, ne puteţi contacta la bilete@frf.ro.

 

Recordul UEFA datează de luna trecută, când la partida Partizan Belgrad – AZ Alkmaar din Europa League au fost 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

La 20 septembrie, Federaţia Română de Fotbal a fost informată cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma rapoartelor întocmite la partidele România – Spania şi România – Malta, din preliminariile Euro-2020, disputate la 5 şi 8 septembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, respectiv Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Astfel, FRF a fost sancţionată cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafaţa de joc şi pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din preliminariile Euro-2020, România – Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Naţională, se va disputa cu porţile închise.

De asemenea, timp de un an, Federaţia Română de Fotbal se va afla sub atenta supraveghere a forului de la Nyon şi, în cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porţile închise.

România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Naţiunilor, anul trecut, în duelul cu Muntenegru de la Ploieşti, ca urmare a unei sancţiuni primite în preliminariile Euro-2016, şi împotriva Lituaniei, tot pe Stadionul Ilie Oană.

 

 

 

Sursa: www.news.ro