Atât timp cât Argăseală, de la Steaua, şi Dinu Gheorghe, de la Astra, par a fi implicaţi total în războiul sforilor trase în acest campionat, Petrolul trebuie să aibă foarte mare grijă nu la meciul direct cu Steaua, cât la cel cu Pandurii Târgu Jiu.

Pentru că aşa se face! Nu trebuie să îţi distrugi duşmanul la meciul direct, ci să-l decimezi înainte, pentru a arăta, apoi, pe teren, că eşti echipa mai bună. Cam asta ar vrea şi Steaua. Să găsească o echipă a Petrolului în genunchi, decimată, care să nu poată da o replică pe măsură, şi pe care să o învingă pe teren, pentru ca apoi, eventual, să apară Argăseală la TV să spună: „Am câştigat la Ploieşti, deci suntem buni!”

Aşa că Petrolul trebuie să fie pregătită să aibă parte, la Târgu Jiu, de un meci „aparte”.

Oricum la meciul cu Steaua nu va conta, sigur, pe Albin şi Teixeira, doi fotbalişti exponenţiali pentru actuala formulă de echipă. Cu semne de întrebare la Pecanha, Fanchone şi Tamuz, Petrolul are o perspectivă deloc îmbucurătoare pentru cel mai aşteptat meci de pe teren propriu. Până atunci, însă, mai este jocul de la Târgu Jiu. Acolo unde, „întâmplător”, Petrolul ar mai putea primi alt cartonaş roşu. Sau alte cartonaşe, mai ştii? 

Nu ar fi rău pentru Steaua ca De Lucas sau Alcenat să iasă şi ei din schemă pentru meciul direct cu Petrolul, nu?

Asta ca să nu mai vorbesc despre eventualele intrări mai dure ale celor de la Pandurii, care să scoată din circuit alţi fotbalişti ai Petrolului.

Pentru aceia care încă mai cred că asta e doar o teorie a conspiraţiei, doar atât: Treziţi-vă la realitate! Aşa se rezolvă meciurile în fotbalul românesc! Mai ales acelea care fac diferenţa.

Mai mult, jucătorii Petrolului vor fi provocaţi în permanenţă la Târgu Jiu, oltenii de la Pandurii fiind în relaţii „excelente” cu steliştii! Nu vă lăsaţi păcăliţi de acel 6-0 din Ghencea! Un rezultat nu înseamnă nimic într-o prietenie de lungă durată!

Dacă Petrolul nu va avea nicio problemă la Târgu Jiu, dacă Pandurii nu va primi vreun penalti dubios, dacă Petrolul  nu va avea jucători accidentaţi la finalul partidei, sau eliminaţi în timpul meciului, voi fi chiar bucuros să fiu contrazis. Hai să vedem!