Gigi Mulţescu este noul antrenor al Astrei Giurgiu. Tehnicianul în vârstă de 66 de ani revine la conducerea campioanei din 2015, pe care a pregătit-o şi în ultima parte a stagiunii trecute. Mulţescu îl înlocuieşte pe banca tehnică pe Marius Măldărăşanu.

Marius Măldărăşanu a plecat de la Astra Giurgiu din postură de antrenor neînvins, având 2 victorii şi 5 egaluri. Mutarea a fost oficializată pe site-ul oficial al echipei. Mulţescu a fost adus înainte de pauza echipelor naţionale şi are 2 săptămâni la dispoziţie până la următorul meci.

“Antrenorul Gheorghe Mulţescu va ocupa funcţia de antrenor principal al echipei noastre, conducerea echipei validând numirea sa astăzi. Mulţescu – 66 de ani, revine pe banca echipei noastre, unde a activat şi în play-off-ul sezonului trecut. Acesta va redebuta chiar împotriva echipei unde s-a consacrat, Dinamo, într-un meci programat în runda a 8-a a Ligii I, peste două săptămâni! Clubul Astra îi mulţumeşte pe această cale pentru munca depusă antrenorului Marius Măldărăşanu, căruia i s-a oferit postul de secund, propunere refuzată de acesta. Mult succes, Gheorghe Mulţescu!“, a fost comunicatul emis de Astra Giurgiu în momentul demiterii lui Măldărăşanu.

În următoarea etapă, Astra Giurgiu va juca împotriva lui Dinamo. Ioan Niculae i-a oferit lui Marius Măldărăşanu postul de antrenor secund, însă tânărul antrenor a refuzat oferta şi va pleca de la Astra neînvins. Fostul mijlocaş de la Rapid şi-a început excelent mandatul pe banca tehnică a fostei campioane a României şi a izbutit în prima etapă din noul sezon să îngingă pe FCSB cu 1-0. Echipa condusă de Marius Măldărăşanu a remizat de patru ori consecutiv, 1-1, înainte să obţină o victorie categorică pe terenul celor de la Concordia Chiajna, iar în această etapă au încheiat la egalitate, 0-0, duelul cu FC Voluntari.

Astra Giurgiu se află pe locul al patrulea în clasament în acest moment, iar demiterea tânărului tehnician pare să fie de neînţeles la prima vedere. Ioan Niculae l-a lăudat pe Marius Măldărăşanu după succesul împotriva celor de la FCSB, dar după doar două luni lucrurile se pare că au luat o întorsură extrem de ciudată.

Marius Măldărăşanu, fost fotbalist la Rapid, şi-a început activitatea de antrenor la echipa secundă a celor de la Astra Giurgiu, iar din această vară a primit şansa de a pregăti prima formaţie a clubului. Fostul mijlocaş l-a înlocuit la formaţia giurgiuveană tot pe Gigi Mulţescu.