Nu doar că trăieşte, dar a demonstrat şi că are în componenţă jucători de caracter, care au luptat cu adevărat pentru suporteri, pentru oraş, pentru ambiţiile echipei din acest an şi pentru ei, în definitiv.

Totul a început prost pentru Petrolul, care s-a complăcut într-un joc lipsit de idei, tern, în care nimic nu sclipea. Mulţescu a intuit pericolul de a intra într-un joc care lâncezeşte şi a schimbat încă din minutul 32. Nu ca să-l pedepsească pe Marinescu, aşa cum au crezut specialiştii dela Look Tv, ci pentru a schimba sistemul de joc. A trecut la 4-4-2, cu Astafei al doilea vârf.

Până la pauză, însă, nu numai că nu a apărut plusul ofensiv, dar Petrolul a mai încasat şi un gol de la Daminuţă. Fără alternativă în partea secundă, Petrolul a luat meciul pe cont propriu şi repriza a doua s-a jucat doar la poarta Viitorului. După o ratare imensă a lui Teixeira, Petrolul a egalat prin Tamuz, după un penalty obţinut de Teixeira. Era minutul 74 şi Petrolul era gata să dea lovitura de graţie. Şi a dat-o în minutul 83, când Astafei a finalizat cu stil, dar şi cu şansă. Un contraatac şcoală, care l-a avut pe Tamuz în prim-plan. Acelaşi Astafei a marcat şi în prelungiri, stabilind scorul final, 3-1 pentru Petrolul.

Şi dacă l-am criticat pe Mulţescu pentru unele declaraţii pe care le-a făcut, trebuie să-l felicit pentru curaj şi pentru fler în acest joc. Dacă Petrolul trăieşte şi rămâne în cărţi, este şi meritul lui. Dar, în principal al jucătorilor care au arătat ceea ce contează cel mai mult: că au caracter.

Oricum, este de aşteptat ca Petrolul să renunţe la sistemul 4-2-3-1, mai ales după acest joc în care s-a demonstrat că echipa se poate mula şi pe alt sistem.