Cel mai vechi brand al fotbalului prahovean a renăscut din cenuşă, după ce omul de fotbal Adrian Teodorescu a înschis echipa Prahova Ploieşti, în campionatul judeţean, în Liga C.

Dispărută din fotbalul românesc din anul 2001, brandul a fost reactivat de Teodorescu, care s-a prezentat la primul meci din campionat cu un lot de jucători extrem de tânăr (media de vârstă este de numai 20-22 de ani), dar cu o dorinţă fantastică de a juca fotbal şi de a nu face de râs numele Prahova Ploieşti.

Tinerii fotbalişti au reuşit un meci egal (scor 1-1), deşi nimeni din fotbalul judeţean nu le dădea prea multe şanse. Meciul s-ar fi putut termina cu o victorie pentru prahoveni aceştia ratând nu mai puţin de cinci mari ocazii, dintre care două ...singuri cu portarul advers. Rezultatul este spectaculos şi din prisma faptului că echipa a fost formată în mai puţin de o săptămână!

Golul Prahova Ploieşti a fost înscris de Răzvan Brotac, 23 de ani, căpitanul echipei, dar trebuie să remarcăm şi portarul prahovenilor, Adiţă Ştefănescu, 23 de ani, care a reuşit să le demonstreze adversarilor de la Victoria Fântânele că este unul dintre cei mai buni portari din judeţ.

Puştii care duc numele Prahova Ploieşti mai departe merită aplaudaţi la scenă deschisă pentru curajul de a se alătura unui proiect 100% privat, în ciuda gurilor rele care au încercat să îi influenţeze aruncându-le diverse...bombe, bârfe şi informaţii contradictorii.

Prahova Ploieşti a fost înfiinţată în 1915, sub conducerea lui J.Koppes, după desfiinţarea( redenumirea ) echipei United Ploieşti.

În chiar primul sezon, Prahova a câştigat Campionatul Naţional, iar după primul război mondial îşi reia activitatea alături de formaţiile bucureştene, participând la Campionatul Naţional în formula turneului final, cu campionatele de regiuni şi apoi de ligi, între anii 1919-1932. Performanţa sa majoră din această perioadă a fost câştigarea, în 1931, a campionatului Ligii de Sud, cu echipa formată din: Zaharescu, Barasch, N. Ionescu, Vasilescu, Müller, Dauché, Popescu, Obretcovici, Reingluber, Georgescu-Tarzan, I. Niculescu, Atanasiu. Din păcate pierde cu 2-3 în faţa lui U.D.R. Reşiţa şi ratează astfel şansa de a accede în semifinale. Echipa a dispărut din fotbalul românesc în anul 2001.

Următorul meci al Prahova Ploieşti va avea loc pe 9 septembrie, ora 11.00, pe stadionul Conpet, de la Strejnic, un stadion care poartă întotdeauna noroc fotbalului ploieştean.