Simona Halep este cap de serie numărul unu la US Open. Evoluţiile avute la Roland Garros şi Australian Open, dar şi perioada care i-a adus două finale pe hard (Montreal şi Cincinnati), au transformat-o în principala favorită la câştigarea trofeului de la Flushing Meadows. Cel puţin aşa susţin cei de la live-tennis.com, care o plasează înaintea Serenei Williams şi a lui Angelique Kerber.

”Simona Halep şi-a cimentat statutul de număr unu mondial şi are parte de un sezon superb. Halep a greşit foarte puţini paşi în 2018, singura sincopă venind la Wimbledon, acolo unde a pierdut în turul 3 un meci pe care îl avea sub control.

Campioana de la Roland Garros şi finalista de la Australian Open a reacţionat cu stil, câştigând Rogers Cup şi jucând finala de la Cincinnati. Astfel, ea nu este doar numărul unu mondial, ci şi cea mai în formă jucătoare care va evolua la US Open”, au scris cei de la live-tennis.com.

Totuşi, bookmakerii privesc altfel ierarhia favoritelor la câştigarea competiţiei de la Flushing Meadows. Astfel, Serena Williams are o cotă de 6 la adjudecarea trofeului. Pe poziţia a doua se află Kerber (8.50), iar podiumul este completat de Simona (9).

După ce s-a retras de la New Haven, Halep îşi canalizează toată atenţia spre US Open, turneu care se va desfăşura în perioada 27 august - 9 septembrie. Cea mai bună performanţă a româncei la al patrulea turneu de Grand Slam al anului e semifinala din 2015. Totuşi, anul acesta, judecând după forma Simonei şi valoarea adversarelor, Halep va fi marea favorită a competiţiei.

"Mă voi odihni şi voi vedea dacă voi fi 100% pregătită pentru US Open. Sper să mă întorc miercuri sau joi la antrenamente. Am nevoie de odihnă, atât fizic, cât şi mental. Voi vedea în fiecare zi cum mă simt. Problema cu călcâiul lui Ahile o am de ceva vreme, şi la Roland Garros am avut-o, din cauza asta m-am retras şi de la un alt turneu, înainte de Wimbledon. Mă deranjează, dar trebuie să mă descurc cumva. Când am posibilitatea să mă odihnesc, asta fac pentru că este important", a comentat Halep, după retragerea de la New Haven.

La primele trei turnee de Grand Slam ale anului, Halep a jucat o finală la Australian Open, s-a impus la Roland Garros şi a fost eliminată în turul 3 la Wimbledon.

US Open, ultimul turneu de Grand Slam din 2018 se va disputa în perioada 27 august - 9 septembrie.