Simona Halep (1 WTA) a pierdut a doua finală consecutivă disputată la Cincinnati, după un ultim act în care a cedat în faţa olandezei Kiki Bertens (17 WTA), scor 6-2, 6-7 (6), 2-6, deşi a avut o evoluţie de excepţie în primul set. Condusă cu 4-1 în manşa a doua, românca a avut puterea să revină şi să ajungă la minge de meci în tie-break, dar olandeza şi-a asumat riscuri şi a anulat-o, câştigând ulterior setul. Epuizată din punct de vedere fizic după titlul de la Montreal şi maratonul din Ohio, Simona nu a mai putut ţine ritmul în setul decisiv, reuşind doar două game-uri.

 

"Este a treia finală pierdută, îmi pare rău că am pierdut, iubesc acest turneu şi mi-aş fi dorit să câştig! Mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Am fost foarte obosită în această săptămână, dar a fost plăcut să joc în faţa acestor fani minunaţi.

 

Bineînţeles, vreau s-o felicit pe Kiki, a jucat extraordinar şi merită să câştige acest trofeu. Mulţumiri sponsorilor, a fost un săptămână grozavă şi sper să mă întorc la anul.

 

Am şi un mesaj pentru staff-ul meu. Mulţumesc echipei pentru sprijin. N-a fost să fie astăzi, dar cu siguranţă vor mai urma alte finale în viitor", a spus Halep, după meci.

 

Finala de la Cincinnati a fost a şasea disputată de Simona Halep în acest an, după cele de la Shenzhen, Roland Garros, Rogers Cup (câştigate), Australian Open şi Roma (pierdute).

 

Halep a mai ajuns de două ori în ultimul act de la Cincinnati şi a pierdut de fiecare dată. În 2015 a fost învinsă de Serena Williams (scor 3-6, 6-7(5)), iar la ediţia de anul trecut a cedat în faţa spaniolei Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6.

 

Pentru succesul de la Cincinnati, Bertens va primi 530.000 de dolari şi 900 de puncte WTA, în timp ce Halep va fi recompensată cu 262.364 de dolari şi cu 585 de puncte WTA.

 

Trofeul de la Cincinnati este al şaselea din carieră pentru Bertens şi al doilea din acest an, după cel de la Charleston. Olandeza a mai disputat în 2018 şi finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, unde a fost învinsă de Petra Kvitova.

Graţie parcursului de la Cincinnati, Bertens va urca, începând de luni, pe locul 13 în clasamentul WTA (cea mai bună clasare a carierei).

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro