Italianul Antonio Conte este principala ţintă a conducerii campioanei Europei, Real Madrid, pentru a-i succeda lui Zinedine Zidane în funcţia de antrenor. Mauricio Pochettino şi Arsene Wenger sunt celelalte variante luate în calcul de către preşedintele ‘galacticilor’, Florentino Perez.

Potrivit cotidianului spaniol Marca, argentinianul Mauricio Pochettino este reticent în privinţa plecării de la Tottenham Hotspur, care a încheiat pe locul trei actuala ediţie de Premier League.

Antonio Conte (48 de ani) mai are încă un an de contract cu Chelsea, dar suporterii londonezilor îl contestă pe tehnicianul italian. Chelsea a ratat calificarea în Liga Campionilor, clasându-se pe locul 5 în campionat, dar a câştigat Cupa Angliei, după 1-0 în finala cu Manchester United.

Conte ar trebui să primească aproximativ 20 de milioane de euro dacă va fi demis de Chelsea, în condiţiile în care conducerea ‘The Blues’ îi caută un înlocuitor.

Conform Marca, Antonio Conte se pliază pe profilul vizat de conducerea lui Real Madrid şi ar fi fost recomandat de către Zinedine Zidane, câştigător a trei Ligi ale Campionilor la rând cu ‘galacticii’. Conte şi Zidane au fost colegi la Juventus.

Antonio Conte s-a remarcat în cariera de antrenor la Juventus. În mandatul 2011-2014, Conte a câştigat trei campionate şi o Supercupă. În vara anului 2014, tehnicianul italian a preluat echipa naţională a Italiei, cu care a ajuns în sferturile de finală ale EURO 2016.

În vara anului 2016, Antonio Conte a fost numit antrenor la Chelsea Londra, câştigând trofeul în Premier League din primul sezon.