Pentru românii care se uită la fotbal doar atunci când sunt meciuri la Campionatul Mondial, nu ar trebui să fie nicio problemă în a auzi comentariile de la TVR.

Dar, pentru toţi ceilalţi, care au legături, fie ele şi elementare, cu fotbalul, comentariile de la actuala Cupă Mondială sunt cele mai proaste din istoria unor astfel de evenimente.

Nu poţi fi comentator de fotbal la o televiziune naţională şi tu să nu cunoşti jucătorii, chiar cu echipele în faţă. Trebuie să fii foarte, foarte nepregătit, ca să nu zic altfel. Dacă nu ai habar nici de jucătorii de la acest nivel, atunci trebuie să te duci spre alte sporturi, pe care să le comentezi: curling, înot sincron, bob, sărituri cu schiurile, ciclism, cricket etc.

Mai mult, nu doar lipsa unor noţiuni elementare despre jucători este deranjantă, ci şi maniera în care se comentează, efectiv, meciurile. Dacă o echipă nu marchează în primele douăzeci de minute, chiar dacă e favorită, e desfiinţată de specialiştii de la TVR! Apoi, după ce marchează şi câştigă lejer, este lăudată, tot de ei, la doar câteva minute distanţă.

Am auzit comentarii în care băieţii de la TVR au încurcat marcatorii (de vreo patru ori), am auzit cum, superiori, au comentat goluri care nu erau, pentru ca apoi să revină şi să spună că a fost iluzie optică, am auzit aberaţii despre aşezarea tactică a echipelor şi multe altele!

Este inadmisibil ca TVR să se prezinte în faţa românilor cu astfel de comentarii. E lipsă de bun simţ faţă de consumatorul de fotbal. Acela care ştie mai bine decât comentatorii plătiţi cu bani frumoşi şi publici numele jucătorilor, poziţiile din teren şi cluburile la care ei joacă.

Dacă arbitrajele au început să dea semne de revenire, comentariile de la TVR, la această Cupă Mondială, sunt din ce în ce mai proaste. Şi cred că sunt mulţi români iritaţi de asta!

O soluţie pentru TVR ar fi ca meciurile să nu mai fie comentate. Lăsaţi doar sunetul de fond, pentru atmosferă! E mult mai bine!