Don Juan a fost mereu acel personaj fictiv care a simbolizat tipul seducătorului. Indiferent în domeniul în care se regăsea. Acel personaj care făcea lumea să cadă în admiraţie, graţie calităţilor sale. Aseară, la Ploieşti, în lumea fotbalului, Don Juan a fost Albin. Nu doar pentru că aşa îl cheamă, Juan Angel Albin, ci pentru că a arătat, prin ceea ce a făcut pe teren, că poate fi chiar seducător. În joc, nu aşa cum şi-l închipuie doamnele şi domnişoarele.

Jucătorii buni, de clasă, au acest rol, de a te scoate din impas. Sunt capabili să pună baterii într-o lanternă goală! Albin a făcut-o aseară. A transformat magistral o lovitură liberă de la 23 de metri şi a înscris din plonjon , de la colţul scurt. Au fost primele două goluri ale Petrolului în meciul cu Viitorul Constanţa, unul la care petroliştii au întârziat 45 de minute. Odată ajunşi la meci, însă, oamenii lui Contra au făcut instrucţie cu mânjii lui Hagi, ajutaţi, însă, de reuşitele de efect ale lui Albin. A fost 3-0, pentru Petrolul, cu o repriză de uitat şi alta, de repetat!

În rest, nu sunt prea multe de spus despre joc. O partidă în care Petrolul a jucat slab în prima parte, cu Romario în rolul cabotinului, la centrul terenului, cu Alcenat depăşit cu regularitate de Băluţă, cu Dore absent din joc şi cu Boudjemaa în cădere liberă. Muştruluiala lui Contra de la pauză şi schimbările inspirate, pofta de gol a lui Hamza, marcatorul golului al treilea, dar şi pasele decisive ale lui Fernandez au compus tabloul părţii secunde în care Petrolul a jucat de una singură. Asta şi pentru că Albin adusese liniştea!

“Loviturile libere de genul acesta sunt ca penaltiurile pentru Albin. Ieri, la antrenament, a dat cinci din cinci!”, avea să declare Contra la conferinţa de presă. Contra, dincolo de ceea ce a făcut la acest joc, merită felicitat încă o dată pentru că l-a adus pe Albin la Petrolul. Cu el în formă, cu Hamza dornic să arate că perioada în care a fost accidentat l-a făcut să fie şi mai înfometat de goluri şi cu Teixeira într-o zi de graţie, Petrolul poate fi duminică, în Ghencea, un fel de Don Juan pentru timida domnişoară Steluţa. S-o facă să roşească, zic!