La Băneşti, Petrolul ’52, deşi era în control, s-a trezit în şase minute (17-23) cu un 0-2 incredibil! Dar aşa se întâmplă când Petrescu are loc să centreze, iar vicleanul Vişan ştie cum să se poziţioneze şi să dea şi cu capul acolo unde Marinică nici dacă era Spiderman nu putea ajunge. Mai mult, tot antrenorul-jucător are ştiinţa părtrunderii, din nou, printre Frâncu şi Velisar şi să trimită un şut pe sub acelaşi portar al găzarilor, salvat în primă instanţă, nu şi în a doua, când fostul “lup” din tur, Crăciun, este pe fază şi şutează fără frică. Însă, o echipă e mare, atunci când nu se lasă făcută KO, ci îşi revine din pumni, aşa cum ar spune maestrul Titi Tudor, cel lăsat fără sală de box! Petrolul a dovedit că - chiar dacă a primit mai mult de un gol pentru prima oară în acest campionat - nu pică. Doar se ambiţionează. Cu Păun nu numai pe tot terenul, ci şi la comanda aproape a tuturor fazelor fixe, Dragoş Gheorghe şi Claudiu Tudor, din penaltiul obţinut de Prunescu, au egalat într-un interval de doar 10 minute: 26-36. Astfel că scorul la pauză a fost 2-2, iar rolele de hârtie aruncate într-o frenezie de galeria Băneştiului au rămas, atunci, prin buzunare. A fost un prim mitan de pus în ramă, cu o echipă gazdă depăşindu-şi cu mult condiţia şi cu una oaspete reacţionând de parcă ar fi fost fugărită de un taur furios, pe iarba din comună!

Ca să nu mai fie niciun dubiu cine-i cu adevărat şeful plutonului Ligii A Prahova, imediat la reluare, Păun a mai scos din joben încă un “covrig”, prins din zbor de către acelaşi Dragoş Gheorghe, care îşi dorea demult şi o “dublă”. Nici după răsturnarea scorului, în numai 23 de minute, băieţii lui Vişan, cu el la pupitru, secondat cu graţie de Claudiu Dumnitrescu, nu s-au dat bătuţi, ci au ieşit la joc. Fapt care totuşi i-a costat, fiindcă Păun nu iartă nici cânde execută lovituri libere, nici când face slalom printre apărătorii adverşi şi trage de-i întoarce mâinile bietul portar Iscru. La 4-2, liderul nu a oprit deloc motoarele, iar Vintilă şi-a făcut un cadou pentru aniversarea de duminică a 23 de ani de viaţă, el fiind aflat la capătul unei centrări a lui Velisar, după o cursă pe stânga şi o centrare ruptă dintr-un manaul de specialitate. A fost un 5-2 final, după un 0-2 ireal, la un moment dat. Însă băneştenii, jucători, antrenori, suporteri şi, mai ales, organizatori, au meritat toate laudele pentru eforturile făcute de a transforma vizita Petrolului într-o frumoasă sărbătoare. Ceea ce le-a şi reuşit!

AFC Băneşti-Urleta: Iscru - G. Radu, Neagu, Gânju (cpt - 38, Roşu), Crăciun - Popa - Soreanu, Alexe (52, Nicolae), Cl. Dumitrescu, Petrescu (84, Albină) - Marius Vişan (79, Socet). Antrenor: Marius Vişan.

Petrolul ’52: Marinică - Catană, Prunescu, Frâncu (81, Butufei), Velisar - Cl. Tudor (cpt), Chiriţă - Popescu (72, I. Dumitrescu), Păun (78, Alecsandru), Dr. Gheorghe - Stănescu (72, Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

Arbitri: Alin Gheorghe - Gabriel Răduţă şi Florin Bureaţă.

Observator: Constantin Ciocoiu.

Cartonaşe galbene: Prunescu (9), Marius Vişan (10), Păun (19), Neagu (61).


Foto: www.republikanews.ro