FC Petrolul a plecat la Alexandria la adăpostul unui ecart destul de liniştitor de patru lungimi faţă de secondanta sa din clasament, AFCM, şi avea şi-un meci mai puţin disputat decât aceasta, dar declaraţiile au fost fără echivoc: singurul obiectiv al derbiului din deplasare era VICTORIA! Poate că unii suporteri - cei mai pesimişti - or fi crezut că optimismul robust din tabăra găzarilor este unul de faţadă, nu chiar unul în care să creadă 100% toată suflarea “galben-albastră”. Temeri degeaba însă în privinţa derbiului, care putea purta această titulatură - aşa, cu mare bunăvoinţă - numai în primele 15 miunute scurse de la primul fluier al arbitrului ardelean Paul Unimatan. Atunci când a fost un echilibru cât de cât pe suprafaţa de joc denivelată din Alexandria. Odată cu deschiderea scorului, la o fază în care căpitanul Chindriş a servit perfect, prin verticalizare, iar Arnăutu a pivotat pe lângă înmărmuritul Ciocoteală şi l-a executat sec pe Olteanu, cu un şut de la 14 metri, din poziţie centrală, pe teren a existat doar o echipă, cea care a marcat!

Era minutul 18 şi, totodată, începutul unui… “măcel” pe stadionul la care veniseră circa 3.000 de iubitori ai fotbalului, inclusiv o galerie foarte activă şi destul de numeroasă a “lupilor”. Golgheterul Petrolului şi al Seriei a III-a nu s-a mulţumi cu un gol şi a pus-o de-o “dublă”, după doar şase minute, voleul său perfect, de la 10 metri, tot dintr-o poziţie aproape perpendiculară pe axul buturilor adverse, fiind consecinţa unei lovituri libere executate de pe dreapta de Andor, încercării nereuşite a lui Saim Tudor să prelungească balonul, cu capul, pe spate, şi devierii ulterioare în spate a lui Ichim. Avea să fie singura reuşită a meciului survenită dintr-o faza fixă. La 2-0, Petrolul a luat hăţurile cu totul în mâinile sale, iar mai sus-amintitul Saim Tudor avea să bifeze un golazo, în minutul 34. Ichim l-a deschis cu o pasă lungă, de pe stânga spre dreapta, junele râmnicean a urmărit mingea şi a stat mai bine fizic în duelul cu... Desculţu, a intrat în careu apoi, prin lateral, venit în mare fugă căpitanul gazdelor, Radu, a încercat să îndepărteze pericolul iminent, însă nu a avut noroc, obiectul de joc rămânând la petrolist, al cărui şut, în cross, de la 10 metri, mult lateral, s-a dus în vinclul opus. Senzaţional gol pentru acest fotbalist “U 19” al Petrolului şi scor de... forfait, după puţin peste o jumătate de ceas! Dar, rezultatul primei reprize a fost stabilit de către acelaşi Arnăutu, care a fost la capătul unei acţiuni superbe a lui Păun, continuată în aceeaşi notă de altruistul Nini Popescu şi finalizată cu sânge rece, de la 12 metri, de principalul marcator al “lupilor”. Putea fi chiar şi 5-0 la finele celei dintâi jumătăţi a partidei - nu s-a mai putut numi derbi! -, atunci când Păun a şutat înşelător din careul mare, dar Olteanu a salvat miraculos.

Cu toţi sacii în căruţă, fiind imposibil de crezut că AFCM Alexandria mai putea reintra în meci, Petrolul şi-a conservat rezultatul de pe tabelă, ocaziile nu au dispărut cu totul, dar nu s-a mai înscris. Sau mai bine zis, oaspeţii nu au mai marcat în poarta adversarilor, ci în cea proprie! Ichim a fost şi ghinionist la o fază în care inimosul, dar şi recalcitrantul fundaş central Floricel a centrat de pe dreapta, Bolboaşă şi Antoche - ultimul altfel a făcut un meci excelent! - s-au încurcat unul pe altul, Desculţu a trimis în bara din stânga a porţii ploieştenilor, acolo de unde mingea a ricoşat în fostul jucător al Ceahlăului şi din el în plasă! Era însă prea târziu, minutul 69, pentru ca AFCM să mai spere la ceva, chiar dacă oponenţii păreau a se gândi deja la meciul cu… Voinţa Turnu Măgurele, de vineri, 27 aprilie, ora 18.00, de pe arena Ilie Oană, din etapa cu numărul 22. Atunci când, dacă va învinge, le va lăsa în urmă pe cele două echipe teleormănene la 10 puncte, dacă viitoarea adversară se va impune sâmbătă, 21 aprilie, acasă, în dauna Concordiei 2 Chiajna, Alexandria stand în acea rundă. Bref, semne clare că  Petrolul se poate pregăti deja de… Liga a II-a!

AFCM Alexandria: Olteanu - Sârbu (65, Vîrtej), Ciocoteală, Floricel, Radu (cpt) - Terci (41, Boşoteanu), Calofir, Mitran (65, Vâlcică), Desculţu - Barbălată, Căpăţînă (84, Oprescu). Antrenor: Marius Stoica.

FC Petrolul: Bolboaşă - Antoche, Ichim, Ţicu - Saim Tudor, Chindriş (cpt; 78, Prunescu), Andor (65, Cîrjan), Velisar - Popescu, Arnăutu (68, Lambru), Păun (46, Ciocâlteu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Arbitri: Paul Unimatan (Zalău) - Mihăiţă Necula şi Alexandru Midvichi (ambii din Bucureşti).

Observatori: Aurel Ionescu (Bucureşti), pentru joc, şi Iulian Ivan (Giurgiu), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Radu (22), Floricel (30), Terci (33), Cîrjan (66).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu - Răzvan Păsărică)