Cu o formulă de echipă schimbată faţa de cea de marţi, 3 aprilie 2018, de la meciul de acasă cu CS Tunari, antrenorul principal al Petrolului, Romulus Ciobanu, operând cinci modificări în primul “11” - debutul lui Avram între buturi, Antoche în locul lui Prunescu, Ţicu în al lui Olaru, suspendat pentru cumul de cartonaşe, Catană în al lui Saim Tudor şi Lambru în al lui Arnăutu -, “lupii” au făcut şi scor, şi spectacol. Iar asta în Vinerea Mare, pe “Ilie Oană”, în partida pe care au disputat-o cu Concordia 2 Chiajna.

S-a marcat de două ori în fiecare repriză, “dubla” lui Nini Popescu, MVP-ul partidei, încântând asistenţa destul de numeroasă pe o vreme superbă pentru fotbal şi un teren de nota 10. Mai întâi a transformat fabulos o lovitură liberă laterală, de pe stânga, de la circa 25 de metri, balonul “înfigându-se” parcă în vinclul drept, acolo de unde a ricoşat în plasă (minutul 13), apoi a punctat şi de la punctul cu var, după ce-i pasase perfect lui Catană, al cărui şut, de la 14 metri, fusese blocat cu braţul de către Panescu, din faţa careului mic. Nu au fost unicele ocazii ale lui Nini, el mai combinânde frumos cu juniorul Lambru de câteva ori şi doar imprecizia, de puţin, împiedicându-l pe cel mai bun jucător al Petrolului din luna martie să mai înscrie. Au mai ratat şi alţi coechipieri, dar jocul a fost bun, fazele calde de poartă, destule, spectacolul fiind apreciat de cele trei galerii ale ploieştenilor, de la P1, P2 şi T2, toate încurajându-i frenetic pe Chindriş şi colegii săi. În tot primul mitan, oaspeţii nu au contat deloc pe atac, dar au contribuit la show-ul gazdelor prin practicarea unui joc deschis, ilfovenii acuzând şi accidentarea singurului lor fotbalist cu minute la Liga 1, Fota, înlocuit încă din minutul 35.

Şi la reluare, datele au fost cam aceleaşi, cu amendamentul că au avut ocazii mari şi ilfovenii, Avram având câteva intervenţii de mare efect. Ciocâlteu (53) a dus scorul la unul de... forfait, printr-un şut din întoarcere de la 12 metri, direct în colţul din dreapta, unul ce nu a mai putut fi apărat de portarul în vârstă de 18 ani al “satelitului” Concordiei, Costache, cel care salvase alte situaţii de gol. Apoi, şi-a intrat în rol golgheterul găzarilor, Arnăutu, cu o reluare, cu capul, în cross, la cornerul bătut de pe stânga de Georgian Păun, vârful de atac ajungând astfel la 15 reuşite şi putând bifa chiar 16, dacă nu ar fi executat atipic pentru el, pe sus, un penalti obţinut de acelaşi coechipier Păun, la o centrare de pe stânga, la care căpitanul oaspeţilor, Georgescu, s-a opus tot cu mâna, ca şi Panescu! Dar Sergiu (80) a tras de parcă ar fi dorit să... rupă plasa şi, când colo, a trăsnit transversala! Astfel încât, rezultatul final a rămas cel stabilit de Arnăutu cu numai trei minute mai devreme. Bref, joc excelent al Petrolului, goluri frumoase şi, peste 45 de minute de la fluierul final, veste grozavă de la Alexandria: AFCM - Flacăra  Moreni 0-1!!! Pe cale de consecinţă, ecartul “galben-albaştrilor” a crescut la cinci lungimi, iar chiar dacă trupa lui Romică Ciobanu nu va juca etapa viitoare, Urban Titu retrăgându-se pe parcursul turului, din campionat, şi anulându-i-se astfel toate rezultatele de până atunci, la derbiul de la Alexandria va merge tot de pe locul 1. Până la acel meci, vinerea viitoare, un amical la Clinceni, cu divizionara secundă Academica.

FC Petrolul: Avram - Antoche, Ichim (56, Frîncu), Ţicu - Catană (65, Arnăutu), Chindriş (cpt), Andor, Velisar (82, Bratu) - Popescu (72, G. Păun), Lambru, Ciocâlteu. Antrenor: Romulus Ciobanu.

Concordia: Costache - Anghel, Panescu, Georgescu (cpt) - Cîmpanu, Ghiţă, Ivan (68, Calu), Fota (35, Bonteanu) - Marin (81, Stere), Cioablă, Radu (53, I. Păun). Antrenor: Marin Dună.

Arbitri: Adrian Sorin Costreie (Buftea) - Nicuşor Marin (Suseni, judeţul Argeş) şi Şerban State (Curtea de Argeş).

Observatori: Costel Petre (Constanţa), pentru joc, şi Costel Băntescu (Bucureşti), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Ghiţă (8), Panescu (11), Chindriş (24), Anghel (41), Georgescu (76), Cioablă (89).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu - Răzvan Păsărică)