Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 1-6, 7-6 (3), 6-2, pe jucătoarea americană de 19 ani Caroline Dolehide, locul 165 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Simona Halep a declarat că mişcarea în teren şi faptul că a fost mai puternică pe picioare au reprezentat cheia succesului din dificila partidă jucată împotriva lui Dolehide.

În faza următoare, Simona Halep va evolua pentru prima dată cu chinezoaica Qiang Wang, locul 55 WTA, care a produs surpriza, eliminând-o pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, cu 6-1, 6-2, în 70 de minute.

Calificarea în optimile de finală este recompensată la Indian Wells cu un premiu 88.135 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.