La aproape patru luni după ce a bifat ultimul meci oficial din turul ediţiei 2017-2018 a campionatului Seriei a III-a din Liga a III-a de fotbal, FC Petrolul se va reînscrie duminică, 11 martie, de la ora 14.00, pe arena Ilie Oană, pe traiectoria care s-o conducă, finalmente, în eşalonul secund. Cu două şi cinci lungimi avans faţa de celelalte echipe de pe podium, înaintea etapei secunde a returului, prima fiind reprogramată pe 28 martie,  “lupii”  s-au văzut  picaţi din fotoliul de lider, având un punct mai puţin decât AFCM Alexandria, învingătoare vineri, la CNF Buftea, în dauna Viitorului Domneşti, cu 7-0, în vreme ce faţă de Voinţa Turnu Măgurele, învinsă tot acolo, sâmbătă,  cu 1-0, de CS Popeşti Leordeni, a păstrat ecartul de la finele primei jumătăţi a sezonului. Adversara găzarilor, din ultima zi a week-end-ului, va fi a treia grupare din serie având domiciliul în judeţul Teleorman, Sporting Roşiorii de Vede, pe care ploieştenii au învins-o, în tur, cu 1-0, pe terenul acesteia.

La finele lunii noiembrie trecut, după ultima rundă, ulterior succesului cu 2-1 de pe arena ilfovenilor de la SC Popeşti Leordeni, conducerea FC Petrolul a luat decizia de a-l trece pe antrenorul principal Octavian Grigore - aflat de un an şi jumătate la cârma tehnică a trupei “galben-albaştrior” - în staff-ul executiv, ca vicepreşedinte, şi a-l numi în locul lui pe omologul acestuia de la... AFCM Alexandria, principala contracandidată la promovarea în Liga a II-a. Romulus Ciobanu a venit la Ploieşti cu un modul nou de joc, 1-3-4-3, şi cu speranţa că îşi va trece, la vară, în CV şi o accedere în al doilea eşalon, după cea cu Alexandria, în al treilea. Speranţă care să fie concretizată însă  printr-un spectacol pe gazon, dorit de suporterii pătimaşi ai “lupilor”.

În acest scop, de altfel, s-au făcut eforturi financiare deosebite de către partenerul-finanţator, Veolia România, nu numai pentru organizarea a două stagii de pregătire, la Cheile Grădiştei şi Buftea, ci şi pentru transferarea unor fotbalişti cu nume, aduşi şi în perspectiva viitorului sezon. Au venit la Petrolul, astfel, al treilea fost portar al prim-divizionarei  FC Botoşani, Raul Avram, fundaşul central titular de la CS Mioveni, Alexandru Ichim, mijlocaşul ofensiv de la aceeaşi grupare, Cristian Andor, şi atacantul co-golgheter, cu petrolistul Sergiu Arnăutu,  al turului din Seria a III-a, Daniel Cîrjan, aparţinând de o parteneră actuală de întrecere, Viitorul Domneşti. A mai fost cooptat din propria pepinieră mijlocaşul Mario Bratu, apreciat drept un jucător de perspectivă. Au existat, desigur, şi despărţiri, ca şi detaşări la alte echipe, despre care s-a scris la momentul anunţului oficial. Cert este că nu numai suporterii, ci şi specialiştii, apreciază că Petrolul de-acum are cel mai valoros lot din Seria a III-a a Ligii a III-a, fiind marea favorită la promovare. De duminică au cuvântul Claudiu Tudor, Marius Chindriş şi coechipierii lor!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu, Răzvan Păsărică)